Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© Arnis Kluinis

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

BRĪFINA LIEPĀJAS METALURGU. AS "Latvijas Gāze" (LG) ir brīdinājusi AS "KVV Liepājas metalurgs" par dabasgāzes padeves pārtraukšanu, jo metalurģijas uzņēmums ir secīgi nokavējis jau vairākus maksājumu termiņus, aģentūru LETA informēja LG.

PĀRDOD LUKOIL. Krievijas naftas kompānija "Lukoil" parakstījusi līgumu ar Austrijas kompāniju "AMIC Energy Management" par 230 degvielas uzpildes staciju (DUS) pārdošanu Latvijā, Lietuvā un Polijā.

VĒRTĒ KNAB. Vaicāts, kā viņš vērtē KNAB darbu piecu baļļu sistēmā, Streļčenoks norādīja, ka tas esot grūts jautājums, taču statistika liecina, ka sabiedrība KNAB uzticas. "Vērtēju kā labi - stiprs četrinieks," sacīja Streļčenoks un piebilda, ka birojs iesaistoties daudzās jomās, lai celtu KNAB rezultātus.

SADARBĪBA AR IRĀNU? Irānas valsts iestāžu un transporta nozares uzņēmumu asociācijas delegācija vizītes laikā Latvijā izrādījusi interesi par kravu transportēšanu, izmantojot jūras pārvadājumus, aģentūru LETA informēja Rīgas brīvostā.

PREZIDENTS VEIKSMĪGI VESELOJAS. Pēc papildu izmeklējumu veikšanas ārsti atzinuši, ka Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa veselības stāvoklis uzlabojies tiktāl, ka intensīvā terapija vairs nav nepieciešama, aģentūru LETA informēja prezidenta Preses dienestā.

LŪDZ IZBEIGT TIESVEDĪBU. Rīgas rajona tiesā šodien pieteikts lūgums izbeigt tiesvedību pret vairākiem atbildētājiem Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo ugunsdzēsēju tuvinieku prasībā pret valsti, Rīgas domi un privātām kompānijām par morālās kompensācijas piedziņu.

UZIETAS VĒSTURES LIECĪBAS. Rīgā, 11.novembra krastmalā ir uziets mūra fragments, kura izpētes dēļ satiksme būs ierobežota vēl vismaz līdz martam, savā sociālā tīkla facebook profilā paziņojis Rīgas mērs Nils Ušakovs.

PREZIDENTI PAR OKUPĀCIJAS MUZEJU. Trīs Latvijas valsts prezidenti un vēl 42 Latvijas sabiedrības un kultūras personības atklātā vēstulē Saeimai un valdībai aicina nodrošināt Okupācijas muzeja rekonstrukciju un paplašināšanu

KONFLIKTS UKRAINĀ NESPĒJ ATRISINĀTIES. Vēstnieks teica, ka visi centieni stabilizēt situāciju Ukrianā un tās austrumu daļā joprojām cietuši neveiksmi, jo Krievija neievēro vienošanās nosacījumus. Visi līdz šim īstenotie centieni īstenot uguns pārtraukšanu arī nav vainagojušies panākumiem, jo šā gada janvārī vien Ukrainas spēki tikuši apšaudīti aptuveni 40 reizes dienā. "Krievija turpina piegādāt smagos ieročus un kareivjus uz Donbasu. Tā neievēro uguns pārtraukšanu. Vai nu tā notiek, vai arī nē," uzsvēra vēstnieks.

IET LEDUS. Visi vižņi, kas bija sastrēguši Ogres upes lejtecē, ieplūduši Daugavā, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā. Kā ziņots, jau trešo reizi šogad ledus vižņi bija sastrēguši Ogres upes lejtecē pie ietekas Daugavā, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.