Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Ironizē par problēmām veselības aprūpes sistēmā

© facebook/ekrānšāviņš

Sociālo tīklu lietotāji aktīvi sākuši ironizēt par problēmām veselības aprūpē daloties ar dažādiem domu graudiem un attēliem.

 Ar spēcīgu attēlu dalījies Ēriks Grīnbergs, kurš izteicis arī šādu domugraudu: “Varbūt labāk darīsim otrādi - naudu slimu cilvēku ārstēšanai ņemsim no budžeta, bet deputātu algām savāksim ziedojumus?” šis viedoklis ieguvis lielu popularitāti sociālajos tīklos.

Jau ziņots, ka, gadam sākoties, lielākajās slimnīcās ārsta nosūtījumus, piemēram, uz ultrasonogrāfijas izmeklējumiem jau vairs nepieņem, līdz ar to pierakstīties uz valsts apmaksātu izmeklējumu vairs nav tik vienkārši un atsevišķās vietās piedāvā ārstu apmeklēt tikai novembrī.

Garo rindu jautājumam pievērsies arī Tiesībsarga birojs, norādot, ka valdībai ir dota pārāk liela rīcības brīvība veselības aprūpes sistēmas noteikšanā, šādu viedokli intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pauda tiesībsargs Juris Jansons.

Tiesībsargs uzsvēra, ka nevienā likumā nav noteikts, kas ir kvotas. Tas tikai netieši izrietot no veselības aprūpes organizēšanas kārtības noteikumiem, kas esot viens no valdības instrumentiem, lai "rotaļātos ar sabiedrību". Tiesībsargs uzskata, ka Latvijas gadījumā kvotu sistēma ir antikonstitucionāls veidojums, kā vienu no argumentiem minot faktu, ka personām, kuras ir nokavējušas valsts apmaksātu izmeklējumu, par to ir jāmaksā.