Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

VAKARA ZIŅAS: Ilonu Balodi atbalsta mūziķi, bet Rolanda tētis palīdz auklēt Bārtu

© Ingrīda Punka

Mūziķis, grupas «The Hobos» līderis Rolands Ūdris (40) jau vairāk nekā desmit dienu slimnīcā atrodas bezsamaņā. Šobrīd ģimene, grupas biedri, draugi un mūziķa talanta cienītāji gaida, kad notiks brīnums un Ūdrītis modīsies no komas. Ūdrīša domubiedri ir apvienojušies un, kā vien spēj, palīdz mūziķa sievai Ilonai BalodeiŪdrei, kura auklē mēnesi veco dēlēnu Bārtu.

«Es ļoti, ļoti gaidu, kad Rolands pamodīsies»

»Vakara Ziņas« bija pirmās, kas sabiedrībai vēstīja par nelaimi, kas skārusi slaveno mūziķi Rolandu Ūdri. Tiesa gan, par piedzīvoto nelaimi Rolanda sieva Ilona BalodeŪdre tobrīd nevēlējās runāt. Ģimene un tuvinieki bija nolēmuši publiski nestāstīt par notikušo. Taču, kad aizvadītajā piektdienā iznāca brīvdienu žurnāls »Vakar Ziņas«, kurā bija publikācija par draugiem, kas lūdz ziedot asinis nelaimē nonākušajam Rolandam Ūdrim, sieva Ilona ierakstīja vēstījumu sociālās vietnes «Facebook» profilā: «Ūdris cieta nelaimes gadījumā – viņu notrieca automašīna. Rezultātā viņš guva ļoti smagas, dzīvībai bīstamas ķermeņa traumas.

Kas attiecas uz asiņu ziedošanu: šobrīd asinis viņam ir pārlietas un pietiek, taču, ja kāds ļoti vēlas viņu atbalstīt un izdarīt ko labu vispār, tad, protams, var doties uz kādu no donoru centriem un nodot, norādot Rolandam BalodimŪdrim, Gaiļezers, Reanimācija. Asinis noderēs arī citiem slimiem cilvēkiem. Asinsgrupai nav nozīmes.

Taču pats galvenais, ko jūs varat izdarīt, ir: nerunājiet sliktu, nelaidiet ļaunumu apkārt. Tā jau tāpat ir par daudz. Arī anonīmā ļaunuma. Visriebīgākais ir tad, kad tev ļoti tuvs un mīļš cilvēks cīnās par dzīvību, dzirdēt, ka citi to uztver kā seriālu. Un viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Jums, žurnālisti, nevēlējos sniegt nekādu informāciju, ir tas, ka šobrīd man nav ne mazākās vēlmes ļaut anonīmi komentējošam ļaunumam nozākāt manu mīļoto cilvēku. Diemžēl izskatās, ka no tā nav iespējams izvairīties.

Es ļoti, ļoti ceru, ka viss būs labi. Es ļoti, ļoti gaidu, kad Rolands pamodīsies. Un es TICU, ka viņš izveseļosies!

Šobrīd atliek gaidīt un ticēt. Jūs varat palīdzēt, sūtot Ūdrim labas domas!

P.S. Mēs ar Ūdri neesam arī izšķīrušies, un mūsu ģimenē nebija iestājusies krīze.»

Jau vēlāk apstiprinājās arī informācija, ka 17. janvārī Valsts policijas izziņotajā ceļu satiksmes negadījumā Rīgā, Artilērijas ielas posmā starp Aleksandra Čaka ielu un Krāsotāju ielu, «Subaru» markas automašīna uzbraukusi Rolandam, kurš guvis smagas traumas.

Aigars Krēsla un «jumpravieši» tur īkšķus

Šīs nedēļas sākumā »Vakara Ziņas« sazinājās ar Rolanda Ūdra ilggadējo draugu mūziķi Aigaru Krēslu, kas muzicē grupā «Jumprava». «Mēs visi «jumpravieši» esam pilnīgi pārliecināti, ka Rolands izķepurosies un viss būs kārtībā. Citu domu mums nav. Cilvēkiem uz pasaules gadās dažādi. Ir lielākas un mazākas veselības problēmas, bet ne mirkli nešaubāmies, ka ar Rolandu viss būs kārtībā. Tagad jau uz slimnīcu pie Rolanda netiekam, jo sakarā ar uzliesmojošo gripas epidēmiju slimnīcas ir ciet apmeklētājiem. Turklāt, kamēr Rolands ir intensīvajā nodaļā, mēs tāpat viņam klāt netiksim. Līdzko viņš būs normālā palātā ievietots, tad mēs noteikti aiziesim. Kad Rolands atmodīsies no ilgstošās bezsamaņas, sākumā būs vārgs, tāpēc jāskatās, vai mēs uzreiz iesim viņu nogurdināt. Jāskatās pēc apstākļiem. Vispirms būs jāpakonsultējas ar Ilonu,» stāsta Krēsla un piebilst, ka visi «jumpravieši» tur īkšķus par Rolandu jau no pirmās dienas, kad viņš nonāca slimnīcā un atrodas bezsamaņā.

Mūziķi sarīko malkas talku un palīdz Ilonai

Grupas «The Hobos» (arī «Iļģu») ģitārists Egons Kronbergs pastāstīja, ka pagaidām nekas nav zināms par Rolanda veselības stāvokli. «No bezsamaņas viņš vēl nav modies. Mēs Rolandam, kamēr viņš ir komā, palīdzēt nevaram. Ceram un gaidām, kad notiks brīnums. Mēs nebijām slimnīcā, jo ko gan mēs varam palīdzēt, ja Rolands pieslēgts pie sistēmas bezsamaņā guļ. Vienīgi varam atbalstīt Ilonu. Cik varam, tik braucam un palīdzam. Aizvadītajās brīvdienās sarīkojām mūziķu talku un sanesām Ilonai pilnu māju ar malku. Ja kaut ko citu vajadzēs, mēs atkal iesim un palīdzēsim,» apņēmības pilns ir Kronbergs.

Viņš zina arī stāstīt, ka Rolanda un Ilonas mazo dēlēnu Bārtu, kurš ir tikai mēnesi vecs, atbraucis pieskatīt Ūdrīša tētis.

«Mēs domājam par Rolandu tikai labas domas. Mums ļoti daudz cilvēku zvana un vaicā, kā viņi varētu palīdzēt Rolandam. Gan vienkārši cilvēki, gan mūziķi zvana. Mums vairāk zvana, jo Ilona nevēlas šobrīd runāt. Viņai jau tā ir smagi, jo uz rokām ir pavisam mazs bērniņš un katru dienu viņa iet uz slimnīcu,» tā Egons Kronbergs.

Arī televīzijas kanāls «Rīga TV24» savā kanālā mudina atbalstīt Rolandu Ūdri un domāt par mūziķi labas domas, lai viņam izdodas atmosties no komas. Šim novēlējumam pievienojas arī »Vakara Ziņas«.