Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

LŪDZ ziedot asinis Rolandam Ūdrim

© F64

Šonedēļ sociālajā tīklā facebook kāds tuvs grupas “The Hobos” līdera Rolanda Ūdra-Baloža draugs slēgtai lietotāju grupai ir publicējis satraucošu vēsti par mūziķa veselības problēmām, raksta ”Vakara Ziņas.”

Facebook ierakstā lasāms, ka kopš svētdienas vakara mūziķis atrodas kritiskā, bet nu jau šobrīd stabilā stāvoklī ar izdzīvošanas iespējām 50/50. “Ja ir šāda iespēja, lūdzu, nodot asinis (der jebkuras asinis) jebkurā asins donoru centrā ar norādi: Gaiļezera slimnīcas Intensīvās nodaļas pacientam Rolandam Balodim Ūdrim.”

Pilnu rakstu lasiet jaunākajā žurnāla “Vakara Ziņas” numurā. 

Savukārt mūziķa sieva Ilona Balode sociālajā vietnē facebook informē: "Lai kā man gribētos, lai Ūdri un mani šobrīd liek mierā - laikam tas nebūs iespējams. Tāpēc, lai izvairītos no dažādām informācijas spekulācijām, kas jau sākušas klaiņot apkārt mediju telpā, nolēmu uzrakstīt šo ziņu, lai visiem viss būtu skaidrs. JĀ - Ūdris šobrīd ir smagā stāvoklī slimnīcā. Viņš nav nācis pie samaņas jau 5.dienu. Viņa veselības stāvoklis šobrīd ir nemainīgs - nav kļuvis ne labāk, ne sliktāk. Tagad man nāksies apbēdināt tos, kas jau paguvuši sākt sēt ļaudīs baumas par to, ka Ūdris pārdozējis narkotikas - NĒ, tā nav. Ūdris cieta nelaimes gadījumā - viņu notrieca automašīna. Rezultātā viņš guva ļoti smagas, dzīvībai bīstamas ķermeņa traumas.
Kas attiecas uz asiņu ziedošanu: šobrīd asinis viņam ir pārlietas un pietiek, taču, ja kāds ļoti vēlas viņu atbalstīt un izdarīt ko labu vispār, tad, protams, var doties uz kādu no donoru centriem un nodot, norādot Rolandam Balodim-Ūdrim, Gaiļezers, Reanimācija. Asinis noderēs arī citiem slimiem cilvēkiem. Asinsgrupai nav nozīmes. Taču pats galvenais, ko jūs varat izdarīt ir: nerunājiet sliktu, nelaidiet ļaunumu apkārt. Tā jau tāpat ir par daudz. Arī anonīmā ļaunuma. Visriebīgākais ir tad, kad tev ļoti tuvs un mīļš cilvēks cīnās par dzīvību, dzirdēt, ka citi to uztver kā seriālu. Es ļoti, ļoti ceru, ka viss būs labi. Es ļoti, ļoti gaidu kad Rolands pamodīsies. Un es TICU, ka viņš izveseļosies!"