Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Liepājas dzīvnieku patversmē nonācis neparasts "ciemiņš"

© Liepājas pilsētas pašvaldības dzīvnieku patversme "Lauvas sirds"

Liepājas pilsētas pašvaldības dzīvnieku patversme "Lauvas sirds" ziņo, ka naktī uz svētdienu tajā nonācis neparasts ciemiņš.

"Naktī uz svētdienu patversmē nonāca neparasts iemītnieks - sudrablapsa no Tobago ielas, kur bija cietusi no suņa kodumiem. Lapsa šajā apvidū bija manīta jau vairākas reizes, bet tā kā tajā brīdī viņu pamanīja arī suns un lapsa bija savainota, tad apsargājamās teritorijas darbiniekam radās iespēja lapsu notvert.
Nākošajā dienā tika sazvanīta Ķekavas dzīvnieku patversme "Mežavairogi", jo šī patversme šobrīd ir vienīgā Latvijā, kura uzņemas rūpes arī par savvaļas dzīvniekiem.

Tikmēr, kamēr tika meklēti risinājumi, kur lapsai dzīvot turpmāk, novērojām, ka viņa ir visai draudzīga pret cilvēkiem, nav mežonīga un uzvedas pavisam mierīgi un klusi.Tā kā Fifai, kā lapsa tika iesaukta, bija redzamas koduma pēdas, pirmdienā tika sniegta medicīniskā palīdzība - apstrādātas koduma vietas, skaistais kažoks bija pilns ar blusām, zem kažoka jau saveidojusies ekzēma. Paies kāds laiks, kamēr lapsa atgūs savu skaisto kažoku, jo ir jālieto antibiotikas un vēl jāveic dažas injekcijas, kā arī, lai pilnvērtīgi varētu apstrādāt brūces, Fifai nācās mazliet šķirties no mazas daļas sava kažoka.

"Mežavairogi" bija ļoti laipni un uzreiz piekrita Fifai dot mājās un šodien Fifa mēro garo ceļu uz Ķekavu. Kāds bijis Fifas dzīvesstāsts pirms viņa nonāca pie mums, nav skaidrs un, visticamāk, arī, ka tā arī paliks nenoskaidrots. Bet esam pārliecināti, ka turpmāk Fifai klāsies daudz labāk!

Jāsaka liels paldies cilvēkam, kurš tovakar atradās objektā un sazvanīja dzīvnieku ķērāju, neatstādams Fifu nelaimē, kā arī viņš uzņēmās iniciatīvu Fifai sameklēt jaunas mājās, zvanīdams gan uz Zoo "Cīruļi", gan "Mežavairogiem"."