Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Ventspils slimnīcā atsāk pacientu pieņemšanu acu un ginekoloģijas nodaļās

© F64

Ņemot vērā Būvniecības valsts kontroles biroja atzinumu, no šodienas tiks atsākta ambulatorā pacientu pieņemšana Ventspils slimnīcas acu un ginekoloģijas nodaļās, kas saistībā ar vētras nodarītajiem postījumiem nepieņēma pacientus 30.novembrī un 1.decembrī, aģentūru LETA informēja slimnīcas valdes loceklis Dainis Gīlis.

Ventspils slimnīca turpina meklēt risinājumus, lai iespējami operatīvi varētu atjaunot arī datortomogrāfa izmeklējumus un lai būtu iespējams atsākt uzņemšanas nodaļas darbu.

Jau ziņots, ka 30.novembrī ap plkst.6.40 vētras rezultātā Ventspils slimnīcas ēkas korpusam tika norauta daļa jumta seguma aptuveni 2000 kvadrātmetru platībā korpusam, kurā atrodas ginekoloģijas, dzemdību un intensīvās terapijas nodaļas, kā arī nodarīti citi postījumi. Negadījumā cietušo nav.

Vakar slimnīcā pēc Ventspils domes aicinājuma bija ieradies Būvniecības valsts kontroles biroja eksperts, lai sniegtu neatkarīgu būves, tostarp būvprojekta un ar to saistītās izpilddokumentācijas, ekspertīzi. Kā informēja Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes loceklis un galvenais ārsts Dainis Gīlis, pēc slimnīcas apsekošanas Būvniecības valsts kontroles biroja būvinspektors Raimonds Vītiņš mutiski devis apstiprinājumu, ka slimnīcas telpas ir ekspluatējamas.