Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

NOVĒRTĒ FOTO: Liepājā izveidota absurda pāreja pie dzelzceļa

© liepajniekiem.lv

Portāls liepajniekiem.lv saņēmis vairākas sūdzības par to, ka pie dzelzceļa izvietotās barjeras ir nopietns šķērslis velosipēdistiem un māmiņām ar ratiņiem.

Velosipēdists Voldemārs, kuram ik dienu vairākas reizes nākas šķērsot dzelzceļa sliedes Brīvības ielā, ir sašutis: “Saprotu, ka barjeras paredzētas drošībai, lai kāds no mums, velobraucējiem, pēkšņi nepabrauktu zem vilciena. Bet vai tiešām šīs barjeras jāizveido tik neloģiskas, ka caur tām ar velosipēdu nav iespējams izkļūt. Gribot negribot jābrauc apkārt. Un ka ne es vienīgais tā rīkojos, liecina iedzītā taka ap barjerām,” tā portālam atzīst neapmierinātais liepājnieks.

Iespējams, velosipēdists vēl var kaut kā starp barjerām izlocīties, bet kad braucu ar piekabīti, kurā sēž bērns, tas nav izdarāms, lai kā arī gribētos. Pa taku, kas iemīta un ar velosipēdiem iebraukta ap barjerām, pārvietojas ne tikai velosipēdisti, to dara arī māmiņas ar bērnu ratiņiem. "Iespējams, ka ar mokām to zigzagu var arī izbraukt, stumjot ratiņus, taču iznāk liela stumdīšanās. Tādēļ ar ratiņiem eju barjerām apkārt, izmantojot tur jau iemīto taciņu,” atzīst jaunā māmiņa Linda.

Tāpat rīkojas arī jaunā māmiņa Evija: “Cik esmu redzējusi, visi velobraucēji un māmiņas ar ratiņiem tā dara. Tā ērtāk.”