Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Noskaidrots vētras bojājumu apmērs Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā

© Ventspils slimnīca

Šodien, 30. novembrī, ap plkst. 6:40 vētras rezultātā Ventspils slimnīcas ēkas korpusam tika norauta daļa jumta seguma apmēram 2000 kvadrātmetru platībā korpusam, kurā atrodas ginekoloģijas, dzemdību un intensīvās terapijas nodaļas, kā arī nodarīti citi postījumi. SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcas” valdes loceklis D.Gīlis informē, ka negadījumā cietušo nav.

Pacientu evakuācija nebija nepieciešama, no slimnīcas tika izrakstīti plānveida pacienti. Apmeklētāji, kuriem ir pieraksti uz ambulatoro pieņemšanu Acu slimību nodaļā, Ginekoloģijas nodaļā šodien, 30.novembrī, un rīt, 1.decembrī, netiks pieņemti. Apmeklētāji tiek telefoniski informēti, piedāvājot citu pakalpojuma saņemšanas laiku. Ņemot vērā, ka negadījumā bojāts datortomogrāfa dzesētājs, datortomogrāfijas izmeklējumi varētu nebūt pieejami ilgāku laiku, informācija tiks precizēta.

Slimnīcas valdes loceklis O. Ķeņģis informē, ka pēc negadījuma par ārkārtas situāciju tika informēts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) un pacienti, kuriem nepieciešama neatliekamā palīdzība, vismaz līdz trešdienai, 2. decembrim, tiks hospitalizēti citās slimnīcās.

Pieeja slimnīcas ēkai ir daļēji norobežota, pacientiem slimnīca ir pieejama pa centrālo slimnīcas ieeju – no Vasarnīcu ielas puses.

Būvniecības administratīvā inspekcija, iepazīstoties ar situāciju dabā un pārbaudot tās rīcībā esošos dokumentus par vētras laikā norauto jumta segumu ar visām jumtu nesošajām koka konstrukcijām slimnīcas ēkai Inženieru ielā 60, Ventspilī, informē, ka jumta pārbūve veikta 1992. gadā, kad uz esošā plakanā jumta, to saglabājot, tika izbūvētas jaunas koka konstrukcijas, izveidojot divslīpu jumtu. Savukārt 2008. gadā nomainīts jumta segums, nemainot jumta nesošās konstrukcijas, un nosiltināts bēniņu pārsegums.

Saskaņā ar 2007. gadā veiktā iepirkuma par ārstniecības korpusu renovāciju rezultātiem šorīt vētrā norautā Ventspils slimnīcas jumta seguma atjaunošanu 2008. gadā veikusi SIA “Rude K”. 

Ventspils pilsētas dome atbilstoši Būvniecības likumā noteiktajam ir aicinājusi Būvniecības valsts kontroles biroju nekavējoties ierasties un sniegt neatkarīgu būves, t.sk. būvprojekta un ar to saistītās izpilddokumentācijas, ekspertīzi, lai noskaidrotu iespējamos par notikušo atbildīgos būvspeciālistus.

Šovakar tiks sasaukta iepirkumu komisijas sēde, lai izraudzītos būvfirmu vētrā norautā Ventspils slimnīcas jumta atjaunošanai steidzamības kārtā iespējami īsā laikā.

Kā jau ziņots, vēja brāzmas Ventspilī, 30. novembra rītā, sasniedza 34 m/s, kas vairāk kā par 10 m/s pārsniedza iepriekšējās VĢMC prognozes.

SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” atvainojas par sagādātajām neērtībām un pateicas visiem vētras postījumu seku likvidēšanā iesaistītajiem, tai skaitā VUGD, Pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts”, SIA „Samrode”, kā arī SIA „Ostas celtieks”.