Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Vētra posta Ventspils slimnīcas jumtu; atcelta ambulatorā pacientu pieņemšana

© ventspils.lv

Šorīt, 30. novembrī, ap plkst. 6:40 vētras rezultātā SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” Ventspils slimnīcas ēkai tika norauts jumts. SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” valdes loceklis – galvenais ārsts D.Gīlis informē, ka šobrīd nav nepieciešamības veikt pacientu evakuāciju, un slimnīcas personāls izvērtē pacientu izrakstīšanas iespējas un nepieciešamību.

Slimnīcas valde informē, ka jumta segums tika norauts ~2000 kv.m. platībā korpusam, kurā atrodas ginekoloģijas, dzemdību un intensīvās terapijas nodaļas. Zem skārda jumta pārsega atrodas otrais lēzenais jumts ar bituma segumu, līdz ar to nav paredzama masīva lietus ūdens plūsma slimnīcas telpās. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests strādā ar seku likvidēšanu, tāpat slimnīcā strādā pašvaldības policija un būvnieki. Slimnīcas ēka ir apdrošināta, pēc seku likvidēšanas, tiks veikta vētras nodarīto zaudējumu aprēķināšana.

Slimnīcas valdes loceklis O. Ķeņģis informē, ka pēc negadījuma par ārkārtas situāciju tika informēts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests un pacienti, kuriem nepieciešama neatliekamā palīdzība, tiks hospitalizēti citās slimnīcās. Pieeja slimnīcas ēkai ir daļēji norobežota, pacientiem slimnīca ir pieejama pa centrālo slimnīcas ieeju – no Vasarnīcu ielas puses.

Saskaņā ar jaunāko informāciju zināms, ka SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" atcelta ambulatorā pacientu pieņemšana. 

Slimnīcas pārstāvji aģentūrai LETA norādījuši, ka apmeklētāji, kuriem ir pieraksti uz ambulatoro pieņemšanu Acu slimību nodaļā, Ginekoloģijas nodaļā, kā arī pieraksts uz datortomogrāfijas izmeklējumiem, šodien, 30.novembrī, un rīt, 1.decembrī, netiks pieņemti.

Apmeklētāji tiks telefoniski informēti, piedāvājot citu pakalpojuma saņemšanas laiku.