Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Uz Latvijas ceļiem atkal aizvadīta traģiska diennakts [papildināts]

© F64

Pagājušajā diennaktī ceļu satiksmes negadījumos vairāki cilvēki guvuši smagas traumas, bet viens vīrietis gājis bojā, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā, vakar ap plkst17 Ķekavas novada Pulkarnē 1943.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Hyundai Tucson" uzbrauca gājējam, 1956.gadā dzimušam vīrietim, kurš no gūtajām traumām notikuma vietā mira.

Kāds gājējs cietis arī Daugavpilī. Tur Veselības ielā 1952.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Audi" uzbrauca gājējam, 1966.gadā dzimušam vīrietim, kurš nogādāts slimnīcā.

Divas smagas avārijas vakar vakarā notikušas Olaines novadā, uz Rīgas apvedceļa. Abos gadījumos kāds no spēkratiem bijis bojāts tik smagi, ka bija nepieciešama Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta palīdzība, lai no auto vrakiem izgrieztu pa vienam cietušajam.

Vispirms uz apvedceļa automašīna "Jeep Grand Cherokee" ietriecās stāvošā kravas automašīnā "Mercedes Benz". Negadījumā cieta vieglās automašīnas vadītāja, 1965.gadā dzimusi sieviete un pasažiere, 1999.gadā dzimusi meitene. Abas cietušās nogādātas slimnīcā.

Pāris stundas vēlāk faktiski tajā pašā vietā saskrējās automašīna "Toyota Auris", kuru vadīja 1948.gadā dzimis vīrietis, automašīna "VW Passat", kuru vadīja 1967.gadā dzimis vīrietis, un traktors "John Deere", kuru vadīja 1968.gadā dzimis vīrietis. Avārijā cieta "Toyota Auris" pasažieres - 1948.gadā un 1951.gadā dzimušas sievietes, kuras nogādātas slimnīcā, "Toyota" vadītājs, kurš arī nogādāts slimnīcā, kā arī "VW Passat" vadītājs, kurš no hospitalizācijas atteicās. Vienas cietušās stāvokli mediķi raksturoja kā ļoti smagu.

Vakar Kārsavā, Šosejas un Vienības ielas krustojumā, saskrējās automašīna "Audi A6", kuru vadīja 1970.gadā dzimis vīrietis, un "Mercedes Benz" ar puspiekabi, kuru vadīja 1983.gadā dzimis vīrietis. Avārijā cieta "Audi" pasažiere, 1968.gadā dzimusi sieviete un vadītājs, kuri nogādāti slimnīcā. Savukārt Rīgā, Daugavgrīvas un Pulka ielu krustojumā, saskrējās automašīna "Mitsubishi Lancer", kuru vadīja 1967.gadā dzimusi sieviete, un automašīna "Opel Omega", kuru vadīja 1995.gadā dzimis jaunietis. Avārijā cieta "Mitsubishi" pasažiere, 1990.gadā dzimusi sieviete, kura nogādāta slimnīcā, bet vēlāk atlaista mājās.

Kopumā vakar Latvijā reģistrēti 58 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā viens un cieta vēl desmit cilvēki. Visvairāk avāriju - 26 - notikušas Rīgas apkārtnē, un tajās cietuši septiņi cilvēki.