Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Daudzviet Latvijā apgrūtināti braukšanas apstākļi

VAS Latvijas Valsts ceļi informē, ka šorīt sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu uz autoceļiem vietām visā valsts teritorijā. Autoceļus tīra un slidenajos ceļa posmos tiek veikti brauktuves kaisīšanas darbi apledojuma likvidēšanai. Sākot no 2:00 rītā ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 94 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības.

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti sekojošos ceļa posmos:

* Ainažu virzienā no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam;

* Siguldas virzienā no Rīgas līdz Vangažiem un no Virešiem līdz Veclaicenei;

* Rīgas apkārtnē no Baltezera līdz Saulkalnei;

* Daugavpils virzienā no Rīgas līdz Ogrei, no Aizkraukles līdz Daugavpilij un no Grebņevas līdz Medumiem;

* Bauskas virzienā no Iecavas līdz Grenctālei;

* Liepājas virzienā no Saldus līdz Grobiņai;

* Ludzas virzienā no Jēkabpils līdz Terehovai;

* Kā arī Daugavpils un Rēzeknes apvedceļi.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojums konstatēts: Bauskas, Rīgas, Aizkraukles, Dobeles, Liepājas, Balvu, Jēkabpils, Krāslavas, Ludzas, Preiļu, Rēzeknes un Daugavpils apkaimes.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā daudzviet lietus un slapjš sniegs, piekrastes rajonos dienvidu, dienvidrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 15-19 m/s.

Atgādinām, ka no 1. decembra līdz 1. martam visiem automobiļiem un autobusiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 t, kā arī to piekabēm jābūt aprīkotām ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos. 

Autobraucēji ir aicināti ziņot par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem, ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem VAS Latvijas Valsts ceļi pa diennakts tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma Twitter un Facebook kontos.