Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Šodien gaidāmi nepatīkami laikapstākļi

© F64

Šodien dienas pirmajā pusē austrumos gaidāms slapjš sniegs, pēcpusdienā arī rietumos iespējami nokrišņi. Pūtīs dienvidu/dienvidrietumu puses vējš, kas piekrastē brāzmās sasniegs pat 15-19 metrus sekundē. Šodien gaiss iesils no 0 līdz pat +7 grādiem, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Kā jau ziņots, kopš 22. novembra, kad Latvijā diennakts vidējā gaisa temperatūra pazeminājās zem 0 grādu atzīmes, meteoroloģiskās ziemas apstākļi pamatā ir pieturējušies Latgalē, Vidzemes lielākajā daļā, izņemot līcim tuvākos reģionus, kā arī Zemgalē.

Pat Kurzemes vidienē – Saldū – diennakts vidējā temperatūra visu šo periodu ir bijusi negatīva, lai arī dienas laikā termometra stabiņš nedaudz pakāpās virs 0 grādu atzīmes. Meteoroloģiskās ziemas apstākļi vēl pavisam maz ir skāruši jūras piekrasti, Ventspilī vēl nevienu dienu diennakts vidējā temperatūra nav bijusi negatīva, arī maksimālā temperatūra bieži vēl sasniedza +4...+7 grādus.

Ja vēl šajā nedēļas nogalē Latvijas austrumu rajonos pieturēsies meteoroloģiskās ziemas apstākļi – negatīvās gaisa temperatūras dominēs pār pozitīvajām – tad jau novembra pēdējā dienā un decembra sākumā visā Latvijā stabili iegriezīsies dienvidrietumu vējš, kas nesīs siltas gaisa masas – pozitīvās temperatūras jau dominēs pār negatīvajām.

Latvijas dienvidaustrumu rajonos svētdien gaidāma snigšana, kas atnesīs arī nozīmīgu sniega segas pieaugumu, tomēr nākamajā nedēļā sniegs atkal kusīs, gan pateicoties siltākajām gaisa masām, gan arī lietum, jo nedēļas gaitā Latviju šķērsos vairākas nokrišņu zonas, bet tās nesīs galvenokārt tikai slapju sniegu un lietu.

Šajā periodā gaidāma arī vēja pastiprināšanās – brīvdienās dienvidu, dienvidrietumu vējš tikai pašos piekrastes rajonos brāzmās sasniegs 15-19 m/s (visstiprākās vēja brāzmas gaidāmas naktī uz sestdienu), bet nākamās nedēļas sākumā jūras piekrastē gaidāmas vējā brāzmas pat līdz 22-27 m/s, arī nedēļas otrajā pusē gaidāms līdzīgi stiprs vējš.