Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

IESAISTIES AKCIJĀ ARĪ TU: Valsts prezidenta kundze apņemas sagādāt dāvanas 4 bērniem

© Publicitātes foto

Tuvojoties svētku laikam, jau ceturto gadu pēc kārtas saldumu ražotājs “Laima” sadarbībā ar partneri Ziedot.lv atklāj Laimas Sirds Siltuma namiņu, aicinot sabiedrību iesaistīties labdarības akcijā un piepildīt Latvijas maznodrošināto daudzbērnu ģimeņu bērnu sapņus par maģisko Ziemassvētku brīnumu un sen lolotām svētku dāvanām. Ikviens ir gaidīts Laimas Sirds Siltuma namiņā pie Laimas pulksteņa, lai iesaistītos un palīdzētu šogad piepildīt vairāk nekā 900 bērnu sapņus par kārotajām dāvanām Ziemassvētkos.

Pirmo Latvijas maznodrošināto daudzbērnu ģimeņu bērnu veidoto kartiņu no Laimas Sirds Siltuma namiņa brīnumu egles paņēma Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa kundze Iveta Vējone. Latvijas Valsts prezidenta ģimene, rādot piemēru citiem, šogad sagādās kārotās Ziemassvētku dāvanas četriem Vilciņu ģimenes bērniem no Daugavpils novada, Kalupes pagasta.

“Ziemassvētku gaidīšanas laiks saistās ne tikai ar īpašu brīnumu, vēlmju un cerību piepildīšanos, bet arī ar labu darbu īstenošanu. Laimas Sirds Siltuma namiņš pašā Rīgas sirdī rada brīnišķīgu Ziemassvētku noskaņu un tā vien liek apstāties, ieiet sasildīties un paveikt labu darbu – piepildīt kāda bērna sapni. Mēs katrs varam iedomāties, kāda sajūsma, patiess prieks rodas bērnu sejās, kad ilgi gaidītais lūgums ir izpildīts un iecerētā dāvana saņemta,” iedrošina Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone.

“Ziemassvētku laiks neapšaubāmi ir maģisks, tādēļ arī mēs – saldumu ražotājs “Laima” – sadarbībā ar labdarības organizāciju Ziedot.lv aicinām visus iesaistīties un kļūt par daļu no šī labo darbu projekta, lai šogad iepriecinātu vēl vairāk bērnu. Esam arī patiesi pateicīgi visiem tiem, kas šo trīs gadu laikā palīdzējuši iepriecināt vairāk nekā 1500 bērnu visā Latvijā,” stāsta SIA “NP Foods” valdes priekšsēdētājs Eriks Smits-Hansens.

Jau otro gadu projektā iesaistās arī Bērnu slimnīcas fonds, ar kura gādību šogad būs iespēja iepriecināt 50 Onkoloģijas nodaļas mazos pacientus, kas šos Ziemassvētkus pavadīs slimnīcā.

"Bērnu slimnīcas Onkoloģijas nodaļā bērni ārstējas ilgstoši, un nereti veselības dēļ arī svētku laiku pavada slimnīcā. Pateicoties Laimas namiņam un līdzcilvēkiem, pagājušajā gadā bērniem bija iespēja pieredzēt kā piepildās vēlēšanās. Dāvināšanas brīdis bija bezgala sirsnīgs, un pavisam noteikti tobrīd bērni aizmirsa, ka viņi atrodas slimnīcā – palātās tika izpakoti divriteņi, planšetdatori, Lego mājas, proti, viss, ko katrs bērniņš bija vēlējies saņemt. Tie bija īsti svētki ne tikai bērniem, bet arī vecākiem un personālam, redzot kā bērni no sirds priecājas un ir laimīgi!" papildina Bērnu slimnīcas fonda valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa.

Laimas Sirds Siltuma namiņa darbības mērķis ir sarūpēt gaišus, sirsnīgus un priecīgus Ziemassvētkus arī tām ģimenēm, kuras pašas to nevar atļauties. Katru gadu līdz ar Laimas Sirds Siltuma namiņa atklāšanu tiek iedegta Ziemassvētku brīnumu egle, kas rotāta ar Latvijas maznodrošināto daudzbērnu ģimeņu bērnu veidotajām apsveikumu kartiņām. Katra no tām glabā bērnu kvēlākās vēlēšanās Ziemassvētkos. Ikviens ir aicināts radīt svētku brīnumu — paņemot vienu no bērnu veidotajām kartiņām, sarūpēt šo dāvanu un nodot to Laimas brīnumainajām fejām, kas kopīgi ar Ziedot.lv parūpēsies, lai tā pēc tam tiktu aizgādāta attiecīgajai ģimenei.

Laimas Sirds Siltuma namiņš Rīgā pie Laimas pulksteņa atradīsies līdz 2016. gada 6. janvārim.