Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Baumas vai patiesība? Musulmaņi māca Mucinieku iedzīvotājiem dzīvot

© tvplay/ekrānšāviņš/LNT

Kā zināms, 25. novembrī Mucenieku iedzīvotāji tikās ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski un Iekšlietu ministrijas valsts sekretāri Ilzi Pētersoni - Godmani. Tikšanās iemesls bija ciematā notiekošā bēgļu izvietošana, kas pamatīgi satraukusi iedzīvotājus, tomēr LNT veidotājā sižetā, pavīdējusi arī vēl kāda cita informācija, kas satraukusi lielu daļu sabiedrības.

Oficiālās tikšanās laikā ar iekšlietu ministru un Iekšlietu ministrijas valsts sekretāri bangoja emocijas un cilvēki nekautrējās izkliegt dažādus saukļus. Tāpat arī ļaudis žurnālistiem pauda savas bažas un stāstīja, ka esot noraizējušies par bēgļiem un baidās savus bērnus laist ārā pēc tumsas iestāšanās. Tomēr šeit jāuzsver, ka iedzīvotāji nekādus konkrētus incidentus minēt nespēja.


Izņēmums ir triju pavecāku kundžu savstarpējā saruna, kuru nofilmējuši televīzijas kameras. Sarunas laikā viena no kundzēm saka: “Rāda kulakus, saka sievietei – nav piedienīgi! Kas nav piedienīgi? Braukt ar velosipēdu!...Musulmaņi,” vēl kāda kundze šajā mirklī sāk smieties, savukārt cita piebalso, “O, jā! Nu kā musulmaņi…, viņiem tas nav pieņemts, ko jūs gribat!?”


Tieši uz šo dāmu savstarpējo sarunu balstīta informācija, kas parādījusies masu medijos, vedina domāt, ka musulmaņi Muceniekos neļauj jaunām meitenēm braukt uz velosipēdiem. Tāpat jānorāda, ka kundzes netiek intervētas, bet savā starpā sarunājās, tādēļ nav skaidrs, vai viņas runā par kādu konkrētu gadījumu vai vienkārši, tautas valodā sakot, “klačojas”.


Jāuzsver, ka arī sižeta autors, Aleksis Zoldners, savā facebook profilā, daloties ar linku uz kāda protāla rakstu, kurš, atsaucoties uz sižetu, vedina domāt, ka musulmaņi Muceniekos māca vietējos dzīvot, norādījis: “Tā kā šeit ir atsauce uz manu sižetu, gribu uzsvērt, ka LNT Ziņās nekas tāds nebija apgalvots. To viena otrai baumu līmenī stāstīja divas nofilmētas kundzes, tas arī viss.””