Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

"Bombardier C Series" lidmašīnas "airBaltic" saņems nākamā gada septembrī

© F64

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" nākamgad septembrī saņems pirmās "Bombardier C Series" lidmašīnas, šodien lidmašīnas prezentācijas pasākumā informēja "Bombardier" pārstāvis Robs Devārs.

Kopumā "Bombardier" no nākamā gada septembra gada laikā piegādās 13 lidmašīnas, bet tālākā nākotnē "airBaltic" plānojis savā flotē iekļaut 29 "Bombardier" lidmašīnas.

Tas gan būs atkarīgs no investīciju piesaistes "airBaltic" un pašu kapitāla sakārtošanas. Maksimāli izdevīgi šīs lidmašīnas esot iegādāties savā īpašumā un iekļaut lidsabiedrības bilancē. Tas ļaus piedāvāt pasažieriem lētas cenas.

Ja darījums ar "Bombardier" ir noslēgts, tad iepirkums par piecu reģionālo lidmašīnu iegādi vēl ir atvērts, skaidroja lidsabiedrības pārstāvji.

Kā ziņots, "CSeries" lidmašīnu izstrāde ir aizkavējusies par vairākiem gadiem un ievērojami pārsniegusi paredzētos izdevumus.

2012.gada 20.decembrī Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" noslēdza sākotnējo pasūtījuma līgumu ar "Bombardier" par desmit "CSeries 300" lidmašīnu iegādi ar iespēju iegādāties vēl desmit lidmašīnas. Savukārt 2014.gada jūlijā Farnboro Starptautiskajā aviācijas izstādē "airBaltic" izziņoja vēl trīs lidmašīnu iegādi.

Sākotnēji bija plānots, ka pirmās lidmašīnas tiks saņemtas šī gada beigās, vēlāk šo termiņu pārceļot uz 2016.gada otro pusi saistībā ar lidmašīnu izstrādes termiņu kavēšanos.

Šomēnes "Bombardier" paziņoja, ka "airBaltic" būšot pirmais aviopārvadātājs pasaulē, kas 2016.gada otrajā pusē saņems un sāks pārvadājumus ar "CS300" sērijas lidmašīnām. "Bombardier Commercial Aircraft" prezidents Freds Kromers Dubaijas aviācijas šova laikā informējis, ka lidmašīnu izstrāde sekmējas labi - gandrīz pilnībā pabeigti lidojumu testi.

Savukārt "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss uzsvēra, ka "Bombardier CS300" lidmašīnas ir neatņemama "airBaltic" attīstības stratēģijas un flotes nomaiņas plāna sastāvdaļa.

Pērn "airBaltic" strādāja ar 254,18 miljonu eiro apgrozījumu un 10,67 miljonu eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Pašlaik "airBaltic" galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.