Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Jelgavā atšķirīga streikotāju aktivitāte, Teikas vidusskolā - streika sporta spēles

© F64

Šodien pedagogu streikā ir ļoti atšķirīga mācību iestāžu aktivitāte Jelgavā, kur dažās streikotāju skaits ir niecīgs, bet citviet streiko personāla vairākums, aģentūra LETA uzzināja, aptaujājot skolas un bērnudārzus.

Piemēram, Jelgavas 4.vidusskolā streiko tikai pieci skolotāji. Saistībā ar to mācību stundu grafikā ir veiktas izmaiņas, kas skolas darbu īpaši neiespaido. Citādi skola strādā ierastajā režīmā, pastāstīja Jelgavas 4.vidusskolas direktors Agris Celms.

Savukārt Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas direktore Ilze Vilkārse informēja, ka streikā piedalās visa Spīdolas ģimnāzija, un mācības šodien nenotiek. Skolā ieradušies vien atsevišķi skolēni, kas nodarbojas patstāvīgi ar savām aktivitātēm.

"Mēs vēlamies, lai izglītībā strādā vistalantīgākie un spējīgākie, lai nebūtu, piemēram, eksakto zinātņu pedagogu trūkuma, kāds ir patlaban. Tajā ir nozīme arī finansējumam, bet ne tikai nauda ir būtiskais, jo ir jāmaina attieksme un sistēma kopumā," pauda Vilkārse.

Arī Jelgavas 5.vidusskolā, kurā tiek īstenota arī mazākumtautību programma, šodien streiko 44 skolotāji, kas ir vairākums, un skolēni skolu šodien neapmeklē. Atnākuši vien skolēnu padomes jaunieši, kas nepiedalās mācībās, bet nodarbojas ar savām aktivitātēm, informēja skolas direktore Natela Seļiščeva.

Savukārt Jelgavas tehnikuma personāls šodien nestreiko vispār, taču kolēģus citviet atbalsta morāli.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja vidusskolā, šodien izglītības darbinieki piedalās "streika sporta spēlēs", kas notiek izglītības iestādes telpās. Pedagogi atbalsta LIZDA pieteikto streiku un, ja būs nepieciešams, būšot gatavi spert arī nākamos protesta soļus, jo pretējā gadījumā šīsdienas streikam neesot jēgas.

Vidusskolas skolēni skolotājus atbalsta, tomēr skolās telpās ir manāma rosība. Vidusskolēni ieradušies uz skolu, lai savā brīvajā dienā mēģinātu žetona vakaram paredzēto priekšnesumu. Kāds cits skolēns savukārt plāno šodienu izmantot, lai atkārtoti rakstītu kontroldarbu. Vidusskolā uzsvēra, ka tas ir apsveicami, ka skolēni brīvo laiku mēģina ieplānot lietderīgi, nevis vienkārši gulēt mājās.