Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Svarīgs policijas atgādinājums autovadītājiem

© Valsts policija

Iestājoties ziemai, laikapstākļi kļūst ļoti mainīgi un satiksmei bīstami, tāpēc Valsts policija atgādina, ka neatkarīgi no sniega daudzuma laika posmā no 1.decembra līdz 1.martam transportlīdzekļiem jābūt aprīkotiem ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos, kā arī jāievēro piesardzība uz ceļa.

Iespējams, ka riepas, kas lietotas iepriekšējā ziemas sezonā, šajā sezonā vairs nevar droši izmantot. Pirms izmantošanas tās rūpīgi jāpārbauda un jāpārliecinās vai tās nav saplaisājušas vai kā citādi bojātas. Ministru Kabineta noteikumi nosaka, ka ziemas riepu protektoru dziļumam jābūt vismaz 4 mm.

Gada tumšajā periodā šoferus var sagaidīt tādi izaicinājumi kā apgrūtināta redzamība un slidenas brauktuves, tāpēc rūpīgi jāvērtē situācija un jāizvēlas atbilstošs ātrums. Pat, ja nav sniega, šajā laikā uz ceļiem var veidoties atkala jeb „melnais ledus” – ledus kārtiņa, kas var izskatīties kā slapjš asfalts. Tāpat atgādinām, ka ziemas sezonā ir jārēķinās, ka bremzēšanas ceļš ir garāks, tāpēc šoferiem ir jāietur lielāka distance no priekšā braucošajiem satiksmes dalībniekiem. Transportlīdzekļu vadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem uz tiltiem, ceļu pārvadiem, līkumiem un krustojumiem, jo šādi ceļu posmi bieži ir grūti pārredzami.

Ļoti noderīgi būtu atkārtot zināšanas par to, kā rīkoties sānslīdes un akvaplanēšanas gadījumos. Ja brauktuve ir slidena, būtiski samazinās riepu saķere ar brauktuves virsmu, tāpēc, jo dziļāks ir riepu protektors, jo drošāk.