Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

UZMANĪBU: Baltijas valstu ceļu policija rīkos vērienīgu reidu

© F64

Baltijas valstīs ceļu policija rīkos kopīgu reidu, kura laikā kontrolēs drošības līdzekļu ievērošanu un riepu protektorus.

Rīt, 26.novembrī, Baltijas valstu ceļu policijas darbinieki rīkos reidus, lai pastiprināti uzmanītu drošības līdzekļu – bērnu sēdeklīšu un drošības jostu – lietojumu, kā arī veiktu riepu protektoru dziļuma pārbaudi un ātruma kontroli. Reidi notiks visu Baltijas valstu teritorijā visas dienas garumā.

Šā gada oktobra beigās Baltijas valstu ceļu policijas priekšnieki tikās sanāksmē, kurā, apspriežot aktuālus jautājumus par ceļu satiksmes drošību, nolēma vienlaicīgi rīkot satiksmes drošības kontroles reidus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Reidu laikā ceļu policija pastiprināti pievērsīs uzmanību atsevišķu ceļu satiksmes drošības līdzekļu ievērošanai. Tiks pārbaudīts, vai, pārvadājot bērnus, tiek izmantoti bērnu sēdeklīši vai paliktņi, kā arī, vai autovadītāji un pasažieri lieto drošības jostas. Īpaša uzmanība tiks pievērsta arī aizmugurējos sēdekļos sēdošajiem pasažieriem, jo policijas pieredze liecina, ka tieši aizmugurējo sēdekļu pasažieri bieži neuzskata par vajadzīgu piesprādzēties.

Ministru Kabineta noteikumi nosaka, ka transportlīdzekļiem jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām no 1.decembra līdz 1.martam, un šo riepu protektoru dziļumam jābūt vismaz 4 mm. Tomēr policija iesaka sagatavoties ziemas sezonai savlaicīgi un jau šobrīd veikt vasaras riepu nomaiņu pret ziemas riepām. Rītdienas reida laikā tiks veikta arī riepu protektoru dziļuma pārbaude.

Policija aicina šoferus rūpēties par savu un pasažieru drošību, kā arī nebūt pārgalvīgiem, savukārt pasažieriem der zināt, ka nepiesprādzējies pasažieris apdraud ne tikai savu, bet arī vadītāja un citu līdzbraucēju drošību.