Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Garkalnē cietušie riteņbraucēji dosies uz rehabilitācijas centru

26.oktobrī uz Vidzemes šosejas Garkalnē, Polijas pilsoņa vadītai kravas automašīnai "Scania" saduroties ar vieglo automašīnu "Opel Vectra", tā pēc sadursmes ietriecās vairākos riteņbraucējos © Edijs Pālens, facebook

Ceļu satiksmes negadījumā Garkalnē cietušie Rīgas Riteņbraukšanas skolas riteņbraucēji Ziemassvētku brīvdienās dosies uz rehabilitācijas centru.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja skolas direktora vietnieks administratīvi saimnieciskajā darbā Pēteris Griķītis, patlaban visi avārijā cietušie jau ir izlaisti no slimnīcas, bet bērniem vēl būs nepieciešama rehabilitācija.

Lai neietekmētu mācību procesu, skolēni kopā ar vecākiem lēma, ka uz rehabilitācijas centru dosies skolēnu Ziemassvētku brīvdienās, sacīja Griķītis.

Tāpat patlaban norit jaunu velosipēdu iegāde. Griķītis norādīja, ka iepirkumu procedūra varētu ilgt līdz decembra otrajai nedēļai.

Kā ziņots, Rīgas pašvaldība piešķirs 30 000 eiro Garkalnes avārijā cietušo jauniešu rehabilitācijai un 12 sporta velosipēdu iegādei turpmākiem treniņiem. Rīgas Riteņbraukšanas skolai pēc avārijas nepieciešami 12 jauni sporta velosipēdi, kas maksā 1500 līdz 2000 eiro katrs. Savukārt 10 000 eiro nepieciešami negadījumā smagāk cietušo audzēkņu rehabilitācijas izdevumu segšanai.

Rīgas Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksna jau iepriekš skaidroja, ka šie līdzekļi smagāk cietušo jauniešu rehabilitācijas pasākumiem plānoti līdz gada beigām. Ja rehabilitācijas pakalpojumi avārijā cietušajiem būs nepieciešami arī nākamgad, pašvaldība spriedīs par papildu līdzekļu piešķiršanu. Līdzekļus piešķirs no Rīgas domes rezerves fonda.

Tāpat ziņots, ka 26.oktobrī uz Vidzemes šosejas Garkalnē, Polijas pilsoņa vadītai kravas automašīnai "Scania" saduroties ar vieglo automašīnu "Opel Vectra", tā pēc sadursmes ietriecās vairākos riteņbraucējos, kuri bija devušies treniņa braucienā. Vieglā automašīna bija pavadošā automašīna riteņbraucēju grupai. Aiz tās aizvējā braucis 12 gadus vecs zēns, kurš cietis vissmagāk. Kopumā negadījumā cieta 11 riteņbraucēji.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess, un tiek noskaidroti negadījuma apstākļi. Rīgas rajona tiesa Polijas pilsonim nolēma piemērot apcietinājumu.