Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

IZSTĀDE: Latvija var, Latvija lepojas!

KOMERCIĀLI VEIKSMĪGA KOMERCIJA. Latvijas uzņēmums ASTORE piedāvā aizvien ietilpīgākus un aizvien dažādāku preču pārdošanai piemērotus automatizētos veikalus. Daudzu valstu komersanti izvēlējušies vienreizēju ieguldījumu 15 līdz 30 tūkstošu eiro apmērā par Latvijā ražoto veikalu, nevis tradicionālu veikalu telpu un personāla uzturēšanu. Pie Rīgas rātsnama izdarītais fotoattēls sniedz priekšstatu par automatizētā veikala lielumu un darbošanās kārtību © Arnis Kluinis

Pamatu lepoties ar Latvijas ražotāju veikumu dos izstāde Tech Industry 2015, kas no 26. līdz 28. novembrim notiks Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Izstādei Tech Industry jau šogad ir iemesls svinēt apaļa kārtas skaitļa sasniegšanu. Šī izstāžu sērija sākās ar Tech Industry 2006, un tas nozīmē, ka šogad tā tiek rīkota jau desmito reizi pēc kārtas. Nākamgad toties tā varēs atzīmēt savu pilno pastāvēšanas desmitgadi.

Par Tech Industry 2006 tika vēstīts, ka tajā piedalīšoties vairāk nekā 100 uzņēmumi un risināsies tā paralēli izstādei Māja. Dzīvoklis 2006. Šogad izstādes dalībnieku skaits pārsniegs 260 un sapārota šī izstāde ir ar ievirzes ziņā ļoti radniecīgu izstādi Kokapstrāde. Iekārtas. Tehnoloģijas. Instrumenti. Par visiem šiem pasākumiem jāpateicas Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrībai BT 1.

Šā gada izstāde būs zīmīga ne tikai ar kārtējo izstādes dalībnieku skaita pieaugumu. BT 1 ir sevišķi rūpīgi strādājusi, lai padarītu izstādes dalībnieku piedāvājumu pārskatāmu un akcentētu to, ko izstādē piedāvā tieši Latvijas ražotāji. «Vēlamies darīt galu iesūnojušajam uzskatam, ka Latvijā taču neko neražo. Ražo, turklāt labā kvalitātē, kas veiksmīgi konkurē pasaules tirgū. Tāpēc šogad izstādē līdzās mašīnbūves industrijas lielvalstu Vācijas, Itālijas un Somijas plašajam piedāvājumam izstādīsim arī latviešu veikumu,» skaidro izstādes vadītājs Kardijs Broks.

Neilgi pirms izstādes tās rīkotāji sniedza ieskatu gaidāmajā pasākumā ne tikai ar vārdiem, bet arī ar mini izstādi pie Rīgas rātsnama. Tā ietvēra automatizētu veikalu, bobsleja un skeletona kamaniņas, kas kļuvušas par visā pasaulē atzītu izmēģinājumu poligonu visaugstākajām metālapstrādes tehnoloģijām, un 3D printeri; bezpilota lidaparātu (ne dronu!) Rīgā nebija tāpēc, ka tieši tobrīd tie tika izstādīti Saūda Arābijā, bet uz īstās izstādes laiku tie piezemēsies Ķīpsalā. Tas ir tikai neliels ieskats pirmoreiz Tech Industry 2015 izveidotajā sadaļā Latvija var, Latvija lepojas!, bet daudzi citi izstādes elementi atkārtos to, kas pasākumos izmēģināts un sevi attaisnojis iepriekšējos gados.

IEVĒRO!

  • Izstāde Tech Industry 2015 notiks no 26. līdz 28. novembrim Rīgā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.
  • Tajā pašā laikā līdzās notiks izstāde Kokapstrāde. Iekārtas. Tehnoloģijas.
  • Izstāžu darba laiks 26. un 27. novembrī no plkst. 10.00 līdz 18.00 un 28. novembrī līdz plkst. 17.00.
  • Izstādes apmeklējamas ar vienu un to pašu biļeti par 5 eiro, studentiem par 2,50 eiro; maksa par autostāvvietas izmantošanu 3 eiro.
  • Detalizētas ziņas par abām izstādēm atrodamas interneta adresēs www.techindustry.lv un www.woodworking.lv.