Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Zolitūdes piemiņas grāmata turpina ceļu pie lasītājiem

© Publicitātes foto

Interese par piemiņas grāmatu Atceries Zolitūdi bija tik liela, ka visiem tās nepietika. Tagad no Lietuvas atvesti papildu eksemplāri, un tos var saņemt no šodienas.

Biedrības Zolitūde 21.11. vadītāja Regīna Ločmele-Luņova stāsta, ka piemiņas pasākuma laikā 21. novembrī tika pierakstīta visa kontaktinformācija par cilvēkiem, kuri vēlas saņemt šo grāmatu. Vakar katram ir izsūtīta īsziņa ar informāciju, kur doties pēc grāmatas. Tā pārdošanā nenonāks, to dāvinās pret ziedojumiem. R. Ločmele-Luņova atzīst, ka cilvēku interese bijusi liela, tie, kuri jau izlasījuši, tagad zvana, raksta, runā par savām emocijām. Raud.

Biedrība saņēmusi lūgumus no bibliotēkām, kas arī vēlas iegūt pa eksemplāram piemiņas grāmatu Atceries Zolitūdi. Viens no traģēdijā cietušajiem grāmatu dāvinājis Daugavpils bibliotēkai, bet «Latvijā ir ap 900 bibliotēku, tāpēc mans sapnis būtu, ja kāds labdaris varētu apmaksāt visām bibliotēkām pa eksemplāram,» cer biedrības vadītāja. Viņa pagaidām neprognozē, vai tiks izdota papildtirāža. Biedrības mērķis, protams, esot, lai šo grāmatu lasa, lai tā ir pieejama. Biedrība plāno pa piemiņas grāmatas eksemplāram uzdāvināt Rīgas Tehniskajai universitātei un biznesa augstskolai Turība, kur tiek sagatavoti darba drošības, ugunsdrošības, būvniecības un civilās aizsardzības speciālisti.

Atzīstot, ka biedrībai šī bijusi pirmā pieredze, tikšot domāts par to, lai grāmata būtu lasāma arī elektroniski. Arī tagad daudzi cietušo radi un draugi, kas atrodas ārzemēs, taujājuši, kā viņi varētu saņemt šo izdevumu.

R. Ločmele-Luņova pateicas visiem, kas ziedoja pat dažus centus, vienu vai divus eiro. Tā arī bija. Neatkarīgā bija lieciniece, ka 21. novembrī brīvprātīgie, kuri izsniedza grāmatas, iedrošināja – ziedojiet, cik varat, nekautrējieties, ja kastītē nevarat iemest papīra naudu.

Grāmata jau ir uzdāvināta tiem cilvēkiem un organizācijām, kuri pirms diviem gadiem piedalījās glābšanas darbos, kā arī tiem, kuri divu gadu laikā palīdzēja cietušajiem pārvarēt traģēdijas sekas.