Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Latvijā

Uz Vidzemes autoceļiem aizvadīta traģiska diennakts

Ilustratīvs attēls © f64

Pēdējo 24 stundu laikā Vidzemē notikuši vairāki ceļu satiksmes negadījumi, kuru iespējamais iemesls ir laika apstākļiem neatbilstoša ātruma un braukšanas manieres izvēle, vēsta Valsts policija.

Vakar ap plkst. 16:09 Cēsu novada Vaives pagastā,  autoceļa  Rīga-Sigulda-Igaunijas robeža 79. kilometrā notika sadursme starp divām automašīnām, kuras rezultātā gāja bojā 1984. gadā dzimis vīrietis.

Savukārt šorīt no rīta ap pulksten 8:00 nepilnu 15 minūšu laikā Amatas novadā notikuši divi ceļu satiksmes negadījumi. Viens no tiem notika uz autoceļa Drabeši - Līvi, kur no ceļa braucamās daļas nobrauca automašīna Toyota. Šajā negadījumā vieglas traumas guva automašīnas vadītāja un 7 gadus vecs pasažieris. Pēc aptuveni 15 minūtēm trīs automašīnu sadursme notika Rīga - Sigulda - Veclaicene 80.kilometrā, kad 1979.gadā dzimuša vīrieša vadītā automašīna Ford Focus saslīdēja un iebrauca pretējā braukšanas joslā, saduroties ar divām pretim braucošajām automašīnām. Šajā negadījumā cilvēki nav cietuši.

Ap pulksten 12:00 reģistrēti vēl divi negadījumi, viens no tiem Raunas novadā, autoceļa Drusti - Rauna 4.kilometrā, kur no ceļa nobrauca automašīna Mitsubishi, un otrs Pārgaujas novadā, uz autoceļa Inčukalns - Valmiera - Valka, kur no ceļa nobrauca 1990.gadā dzimušas sievietes vadītā automašīna VW Polo. Negadījumos nav cietušo.

Pēc pulksten 14:00 negadījums noticis Smiltenes novadā, autoceļa Smiltene - Drusti - Vecpiebalga 2.kilometrā, kur no ceļa nobrauca un apgāzās 1986.gadā dzimušas sievietes vadītā automašīna Audi. Negadījumā nav cietuši cilvēki.

“Kā katru gadu aicinām ņemt vērā ziemas periodam raksturīgos laika apstākļus un ievērot drošu braukšanas ātrumu, samazinot ātrumu pirms krustojumiem, ceļu līkumiem, kā arī rūpīgi izvērtējot apdzīšanas manevru nepieciešamību, ja ceļa segums ir sniegots vai tas var būt apledojis. Tāpat īpaši uzmanīgiem ir jābūt arī gājējiem! Nekādā gadījumā nedrīkst šķērsot ceļa braucamo daļu pirms tuvu braucoša transportlīdzekļa vai nepārliecinoties, ka transportlīdzekļa vadītājs jūs ir pamanījis un uzsācis bremzēšanu, ” uzsvērts Valsts policijas facebook kontā.