Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Ugunsgrēkā Rēzeknes novadā gājusi bojā sieviete

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) janvārī plāno valsts un pašvaldību iestādēs nogādāt bukletus un plakātus ar informāciju par rīcību ārkārtas gadījumos © F64

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 23.novembra plkst. 6.30 līdz 24.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 33 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu un 15 uz glābšanas darbiem, savukārt viens no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks.

Plkst. 16.02 VUGD saņēma izsaukumu uz Dagdas novada Dagdas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies saimniecības ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg fermas ēkā izbūvētas telpas griesti 60m2 platībā. Plkst. 18.52 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 16.11 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Rēzeknes novada Ozolaines pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu dzīvojamā māja deg ar atklātu liesmu 56m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā 50 gadus veca sieviete. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 21.06.

Šorīt plkst. 5.13 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Virkas ielu Kuldīgā, kur daudzdzīvokļu mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka četrstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā deg sadzīves atkritumi 0,5m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābta aptuveni 72 gadus veca sieviete, kura tika nodota neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem un tālāk hospitalizēta. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 5.54.

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, dīvāns, ārdurvis, vieglā automašīna, sodrēji dūmvadā, ēkas grīda, garāžas jumta konstrukcijas un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja 18 gadus vecam vīrietim, kurš Aknīstes novada Gārsenes pagastā bija apmaldījies mežā. Izmantojot skaņas signālu un uzturot sarunu pa mobilo telefonu, ugunsdzēsēji glābēji apmaldījušos vīrieti atrada.