Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

TAIVĀNS: Ja nevēlaties būt otrās šķiras pilsoņi, sāciet mācīties arābu valodu

© f64

Latvijas Universitātes humanitāro zinātņu Āzijas studiju nodaļas profesors Leons Taivāns uzskata, ka šā brīža politiķu retorika bēgļu un migrantu jautājumā ir cilvēku mānīšana, ziņo RigaTV 24.

Profesors intervijā telekanālam atklājis, ka politkorektā retorika Eiropas valstīm ir nepieciešama tieši lielā imigrantu skaita sakarā. Tāpat viņš norādīja, ka bēgļi un migranti sev līdzi tomēr nesīšot terorismu.

“Musulmaņu kopienas ir tās, kur teroristi slēpjas. Tur ir viņu radi, draugi, klani, tur ir viņu finansējums, aizmugure. Tā ir pilnīgi dabiski saprotama lieta un nav nekāda naida kurināšana. Ja Latvijā būs musulmaņu kopiena, tad arī pie viņiem atbrauks teroristi, piesedzoties ar bēgļu pasēm,” klāsta L. Taivāns, kurš arī norāda, ka jāatceras – islāma ideoloģiju nevar nodalīt no islāma reliģijas, jo islāmā pretstatā kristietībai, esot visi priekšnoteikumi, lai šādi terorakti un vardarbība uzplauktu.


“Pats Muhameds bija kara vadonis, kurš izlēja “neticīgo” asinis, turpretim Jēzus Kristus nebija izlējis nevienu asinis pilienu,” pauž L. Taivāns, tomēr uzsverot, ka kristietība, viņaprāt, kā reliģija nav ne labāka, ne sliktāka par islāmu.

Nobeigumā profesors atklāj, ka Eiropa ir sagaidāms visai drūms liktenis.

“Piemēram Zviedrija, tik liberāla valsts, pat apklusinājusi baznīcu zvanus, lai netraucētu musulmaņiem no kuriem 70% dzīvo uz šīs valsts pabalstiem. Un par šo ārkārtīgi humāno attieksmi “Islāma valsts” pieteikusi Zviedrijai karu. Arī mēs esam šādas perspektīvas priekšā un tieši tāpēc es nevaru saprast visu šo siekalošanos ap bēgļiem. Tās būs jaunas kopienas, kuras nestrādās, kurām mums būs jāpelna nauda, kuru mēs daudz labāk varētu izlietot, audzinot paši savus bērnu namos pamestos bērnus,” kategorisks ir profesors.

“Civilizācijas mirst kā pašnāvnieces. Mēs visi Eiropā šobrīd taisām pašnāvību un demokrātijas galējības atver durvis piektajai kolonnai, kas jau atrodas Eiropā. Mēs demogrāfiski izmirstam, turpretim tuvo austrumu iedzīvotāju tautu demogrāfiskie rādītāji ir pavisam citi un ilgtermiņā viņu populācija pāraugs mūsējo. Tas nav joks, kad es saku: mācieties arābu valodu un pieņemat islāmu, tālākā perspektīvā to nāksies darīt, vai būt otrās šķiras pilsoņiem,” drūmi nobeidz L. Taivāns.