Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Raidījums: Vai pircējam jāmaksā par veikalā sabojātu preci?

© F64

Pie raidījuma "Bez Tabu" vērsās kāda sieviete, kuras mazā meitiņa veikalā nejauši saplēsa mantiņu, par kuru veikals pieprasīja samaksāt. Sievietei radās jautājums, vai pircējam tiešam šādā situācijā jānorēķina par sabojāto preci?

Inese raidījumam raksta, ka apmeklēja kādu veikalu Jelgavā, kopā ar savu gadu veco meitiņu. Kamēr sieviete apskatīja preces, meitenīte paņēma rokās kādu mantiņu. Bērnam šī mantiņa izslīdēja no rokām un tajā radās plaisa. Veikala darbinieki par sabojāto preci prasīja naudu, taču Inese atteicās maksāt pat puscenu.

Patērētāju tiesību aizsardzības centra pārstāve Sanita Gertmane informēja, ka nav likuma, kas paredz šādu gadījumu un to risināšanas procesu. "No vienas pueses, ja tā ir tīša darbība vai vandālisms, tad skaidrs, šādu rīcību nevar pieļaut. Ja preces veikalā izvietotas pārāk cieši, un kaut veicot nelielas kustības vai bērnam aiz nelielas neuzmanības iespējams preces sabojāt, tad civiltiesiskā ceļā jāvērtē abu pušu rīcība," skaidro speciāliste. Kā secina raidījums - katrs veikals šajā situācijā rīkojas pēc saviem ieskatiem