Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

VAKARA ZIŅAS: Komponistu kašķis! Kā uzvedās Lūsēns, satiekot liftā Kalniņu

Komponists Jānis Lūsēns vakaru baudīja ar savu mammu Veltu. Iekāpjot liftā un ieraugot savu amata brāli Imantu Kalniņu, Lūsēns pat nekautrējās no mammas un saviebās © Dana Dravniece

Liepājas koncertzāles «Lielais dzintars» atklāšanas koncertā, uz kuru bija aicinātas tikai prominences, valdīja īpaši draudzīga gaisotne. Kolēģi, cits citu satiekot, draudzīgi apskāvās, patērzēja, jokoja un smējās. Arī slavenais latviešu komponists Imants Kalniņš, lai ieņemtu savu sēdvietu balkonā, uz koncertzāles liftu ar sievu Agru devās priecīgā noskaņojumā, tikai, kad vienā no septiņiem stāviem liftā iekāpa komponists Jānis Lūsēns, amata brāļi pat nesasveicinājās, turklāt Lūsēna seja pēkšņi savilkās neparastā grimasē.

Imants Kalniņš beidzamajā laikā skaļi paudis savu politisko nostāju un atbalstu Krievijas prezidenta Vladimira Putina darbībai, tādējādi izsaucot uz sevi dažnedažādus viedokļus. Pat viņa brālis dzejnieks Viktors Kalniņš jeb Viks neatbalsta Imanta viedokli.

Iespējams, līdzīgi domā arī Jānis Lūsēns, kurš, satiekot savu kolēģi smalkajā pasākumā, nevis draudzīgi sasveicinājās, bet pēkšņi saviebās. Lūsēns šādi nevairījās uzvesties pat mammas klātbūtnē. Vaicājot, vai tad komponisti savā starpā nemaz nesarunājas, abi burtiski grieza galvas prom, izliekoties, ka viens otru nemaz nepazīst. Līdzko atvērās lifta durvis, tā Lūsēns ar mammu ātri nozuda koncertzāles gaiteņos, tā arī nepārmijis vārdu ar amata brāli. Savukārt Imants Kalniņš ar sievu Agru bija labā omā un, draudzīgi čalodami, iepazina koncertzāles plānojumu.