Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Aizturēts viltotas naudas izplatītājs

© Valsts policija

Valsts policija sociālajā tīklā facebook informē, ka par viltotas naudas izplatīšanu aizturēts 1968. gadā dzimis vīrietis.

Rīgas reģiona Kriminālpolicija aizvakar, 10. novembrī, aizdomās par viltotu ASV dolāru banknošu izplatīšanu Rīgā aizturēja 1968. gadā dzimušu vīrieti.

Kopumā policija ir izņēmusi jau vairāk nekā 150 viltotu 100 ASV dolāru banknošu, kuras aizturētais vīrietis izplatīja, veicot naudas maiņu valūtas apmaiņas punktos. Par notikušo uzsākts kriminālprocess un lietā turpinās izmeklēšana.

Vasarā Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicija pēc saņemtas operatīvās informācijas par iespējamu viltotu ASV dolāru naudaszīmju izplatīšanu Rīgas teritorijā uzsāka izmeklēšanu.

Tās laikā policija noskaidroja, ka naudas izplatīšanu veic kāds 1968. gadā dzimis vīrietis, kurš, saņemot viltotās banknotes, valūtas maiņas punktos tās apmaina pret citu valūtu. Vīrietis aizvakar Rīgā tika aizturēts.

Patlaban turpinās izmeklēšana, lai noskaidrotu viltotās naudas izcelsmi, kopējo izplatītās viltotās naudas daudzumu un to, vai aizturētajam vīrietim ir kādi līdzdalībnieki naudas izplatīšanā. Šobrīd policija jau izņēmusi lielāko daļu no viltotajām banknotēm, taču, visticamāk, daļa viltoto ASV dolāru banknošu joprojām atrodas apgrozībā.

Tādēļ policija aicina banku un valūtas maiņas punktu darbiniekus pievērst īpašu uzmanību 100 dolāru banknotēm, kas tiek nodotas uz valūtas maiņu. Viltojumi ir ļoti augstas kvalitātes – vizuāli tie faktiski neatšķiras no īstām ASV dolāru naudaszīmēm.

Viltojumu ir iespējams konstatēt tikai ar speciālo tehniku, kas ir banku un valūtas apmaiņas punktu rīcībā. Ja rodas aizdomas, ka nodotās dolāru banknotes ir viltotas, tās nekādā gadījumā nav jāatdod atpakaļ, bet par notikušo nekavējoties jāziņo policijai, zvanot 110.

Pret aizturēto vīrieti ir uzsākts kriminālprocess par viltotas naudas izplatīšanu. Par šādu noziegumu draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.