Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Pagājušajā nedēļā reģistrēti četri gripas slimnieki

© Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļā kopumā atklāti četri gripas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

No monitoringā iekļautajām ārstniecības iestādēm saņemta informācija par diviem reģistrētiem gripas gadījumiem. Abi gadījumi reģistrēti pie ģimenes ārstiem Rīgā.

Tāpat arī aizvadītajā nedēļā Rīgas slimnīcās uzņemti divi pacienti ar diagnozi gripa.

Bez minētajiem gripas slimniekiem pēdējo nedēļu laikā tika reģistrēti vēl trīs gripas gadījumi.

Tāpat pagājušajā nedēļā iedzīvotāju saslimstība ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām palielinājusies par 8,8%. Kopumā pie mediķiem ambulatorajās iestādēs vērsušies 1008,7 cilvēki uz 100 000 iedzīvotāju.

Joprojām ar augšējo elpceļu infekcijām visvairāk slimojuši bērni līdz četru gadu vecumam. Saslimstība šajā vecuma grupā, salīdzinot ar nedēļu iepriekš, gan nedaudz samazinājusies. Citās vecuma grupās saslimstība gan nedaudz pieaugusi.

Augstākā saslimstība ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām reģistrēta Jelgavā, Rīgā un Liepājā. Tikmēr viszemākā saslimstība joprojām saglabājas Rēzeknē.

Kopumā ambulatoro apmeklējumu skaits akūtu augšējo elpceļu infekciju gadījumos pieaudzis astoņās no desmit monitoringā iekļautajām teritorijām, vienā tas samazinājies, bet vienā aplicis nemainīgs.