Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Kalnmeiers prokuratūras budžetu vērtē kā optimālu

© F64

Prokuratūras 2016.gada budžeta projekts ir vērtējams kā optimāls, šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē vērtēja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

"Budžets ir optimāls, un es nesūdzos ne par ko. Bija vēl grūtāk krīzes laikos. Saprotot situāciju, neko daudz nečīkstu. Protams, mēs atkal veiksim pārdales un skatīsimies, vai ar budžetu strādājam elastīgi," uzsvēra Kalnmeiers.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai sniegtajā prokuratūras vēstulē teikts, ka prokuroru atalgojums netika pārskatīts un palielināts kopš 2011.gada. Situācijā, kad citām amatu grupām, ceļoties minimālajai darba algai, atalgojums katru gadu tiek pārskatīts un palielināts, attiecībā uz prokuroru atalgojumu šāda pieeja netiekot nodrošināta.

Vēstulē teikts, ka pēdējos gados arvien vairāk pieredzējušu prokuroru dodas izdienas pensijā, jo zūd motivācija smaga un atbildīga darba turpināšanai.

Valsts iekšējās drošības pastiprināšanai, tiesu varas nostiprināšanai, pieredzējušu darbinieku atturēšanai no došanās izdienas pensijā, jaunu kadru piesaistīšanai, kā arī atalgojuma vērtības saglabāšanai prokuroriem un prokuratūras darbiniekiem neatliekami, sākot ar 2016.gadu, ir nepieciešams nodrošināt mēnešalgas palielinājumu par 10%, norāda prokuratūra.

Mēnešalgas palielinājumam, sākot ar 2016.gadu, nepieciešami papildu 1 912 930 eiro gadā.

Kopumā 2016.gada budžeta projektā prokuratūrai atvēlēti 23 661 580 eiro, taču šajā summā iekļauts arī Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta budžets, kuru veido aptuveni 1,1 miljons eiro.