Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

VL-TB/LNNK: Izstādes "Maidana cilvēki" postīšana ir IeM atbildība

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars © F64

Izstādes "Maidana cilvēki" postīšana bija jāprognozē un jānovērš, uzskata nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK).

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars šodien pēc valdošās koalīcijas partiju sanāksmes uzsvēra, ka šis incidents ir lielā mērā arī Iekšlietu ministrijas (IeM) atbildība, jo šāds notikumu scenārijs bija prognozējams. "Tas bija jāprognozē un bija jānovērš," akcentēja politiķis. Saeimas frakcija plāno trešdien, 14.oktobrī, tikties ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (V) un sagaida no viņa "pārliecinošus skaidrojumus" šajā jautājumā.

Kā ziņots, pret izstādi "Maidana cilvēki" pagājušajā nedēļā vardarbīgi noskaņoti ļaudis vairākkārt centās izrādīt savu nepatiku pret izstādi. Daži no viņiem tika aizturēti, viens - pat apcietināts.

Savukārt naktī uz svētdienu pagaidām nenoskaidroti vandaļi pilnībā nopostījuši izstādes ekspozīciju. Par notikušo Valsts policijā sākts kriminālprocess, kā arī tiek meklēti aculiecinieki.

Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA pauda, ka ekspozīcijas nopostīšanu vandaļiem atvieglojis izstādes organizatoru pieļauts pārkāpums - tie nav nodrošinājuši objekta apsardzi, lai gan policijai paziņojuši, ka ekspozīcija tiek apsargāta.

Šodien Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR) apturēja pašvaldības izsniegto atļauju rīkot izstādi "Maidana cilvēki", jo organizatori neievērojot likuma prasības, tostarp nenodrošinot pasākuma apsardzi.