Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Šonakt novērots pirmais sniegs šajā rudenī

© f64

Šonakt novērots pirmais sniegs šajā rudens-ziemas sezonā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

 

Pirmais sniegs novērots Griškānu novērojumu stacijā pie Rēzeknes.

Jau ziņots, ka naktī Kurzemē ir reģistrēts jauns nacionālais aukstuma rekords 9.oktobrim. Vičaku novērojumu stacijā Kurzemes ziemeļos šonakt bijuši mīnus 7,2 grādi, bet iepriekšējais rekords bija mīnus 6,6 grādi, kas fiksēti 1957.gadā Zosēnos.

Kopumā aizvadītajā naktī astoņās novērojumu stacijās sasniegti jauni vai atkārtoti iepriekšējie minimālās gaisa temperatūras rekordi - Skultē bijis mīnus 5 grādu aukstums, Skrīveros - mīnus 4,8 grādi, Rūjienā - mīnus 4,4 grādi, Zīlānos - mīnus 3,9 grādi, Bauskā - mīnus 3,8 grādi, bet Priekuļos - mīnus 3,7 grādi.

Savukārt Ainažos un Liepājā ir sasniegts jauns arī visas oktobra pirmās dekādes minimālās temperatūras rekords. Ainažos gaisa temperatūra naktī pazeminājusies līdz mīnus 6,5 grādiem, bet Liepājā - mīnus 4,6 grādiem.

LETA jau ziņoja, ka arī vakar tika reģistrēts jauns nacionālais aukstuma rekords - Zosēnos minimālā gaisa temperatūra bija mīnus 5,8 grādi. Iepriekšējais rekords bija mīnus 5,6 grādi, kas fiksēti 1999.gadā.