Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Būtiska informācija visiem autovadītājiem

© F64

Autovadītāju ievērībai: remontdarbu sezona uz valsts autoceļiem turpinās; aukstajos rītos ceļi var būt slideni.

Valsts autoceļu tīklā turpinās aktīva remontdarbu sezona. Ir beigušies segas rekonstrukcijas būvdarbi Liepājas šosejas posmā no Durbes līdz Grobiņai (163.-185. km) un visi satiksmes ierobežojumi, kas bija spēkā būvdarbu laikā, ir atcelti. Savukārt sākušies būvdarbi ir uz pārvada pār dzelzceļu autoceļā Jēkabpils–Rēzekne (A12) (43,46. km).   

Vēršam autobraucēju uzmanību uz to, ka rudenī strauji sarūk gaišais diennakts periods, ir iespējama migla un satiksme rītos un vakaros norit sliktākas redzamības apstākļos. Neapgaismotos posmos ceļš kļūst grūtāk pārredzams un var savlaicīgi nepamanīt gājējus vai stāvošus transportlīdzekļus. Aukstajos rītos, kad temperatūra noslīd zem nulles, atsevišķās vietās uz ceļiem veidojas sarma un ceļš kļūst slidens. Aicinām pārliecināties par brauktuves stāvokli un izvēlēties drošu braukšanas ātrumu.

Aicinām arī gājējus un velosipēdu vadītājus rūpēties par satiksmes un savu drošību, diennakts tumšajā laikā posmos, kuri nav pietiekami un vienmērīgi apgaismoti, lietot apģērbu vai vesti ar labi saskatāmiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem. Pieredze rāda, ka ar kādu gaismu atstarojošu elementu apģērbā vai pie somas piestiprinātu atstarotāju ir par maz – autovadītājs gājēju var nepamanīt.