Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

RECENZIJA: David Gilmour - "Rattle That Lock”

© publicitātes

Lai gan progresīvā roka klasiķu „Pink Floyd” vokālists/ģitārists Deivids Gilmors solofrontē darbojas jau sen, līdz šim viņa kontā bijuši tikai trīs soloalbumi – „David Gilmour” (1978), „About Face” (1984) un „On An Island” (2006).

Nu pienākusi kārta ceturtajam, kas izrādījies ārkārtīgi veiksmīgs – britu topā pirmā vieta, turklāt „iekabinot” pat Lanai del Rejai! Tekstus virknei dziesmu sarakstījusi Gilmora sieva Pollija Samsona, tostarp arī tituldziesmai, iedvesmojoties no Džona Miltona grāmatas „Pazaudētā paradīze” jeb „Paradise Lost”. Ierakstā piedalījusies milzīga čupa vairāk vai mazāk pazīstamu mūziķu (apskatnieks saskaitīja 27 + pats Gilmors + „Liberty Choir”!), tomēr lielāko daļu instrumentu ir iespēlējis pats Gilmors. Albuma izdošanai seko īsa tūre pa Eiropu (tā notiek pašlaik), pēc tam pienāks kārta Amerikai - nākamā gada pavasarī. Starp citu, Gilmora oficiālajā mājas lapai šai Amerikas tūrei pielipināta vēl viena viesošanās Eiropā – 25. jūnijā Polijā, Vroclavā, kas nudien nav tālu. Jā, bet kā tad ar „Pink Floyd”? Bēdīgi. Lai gan pērn tika izdots „Pink Floyd” albums „The Endless River”, Gilmors uzskata šīs grupas gaitas uz planētas Zeme par pabeigtām: „Viss kādreiz beidzas, negribu atgriezties pagātnē.”

PAR. Dīvainā kārtā albums savā skanējumā neatgādina „Pink Floyd”, bet drīzāk gan „Roxy Music” ar Braienu Feriju priekšgalā, mazliet par Marku Nofleru un „Dire Straits” – tas pat ir labi. Par skanējumu runājot, pirmais epitets, kas nāk prātā, ir – krāšņi! No dziesmām izcelt gribētos „Faces Of Stones” ar smeldzīgo ģitāru un klavierspēli, majestātisko „Dancing Right In Front Of Me”, „In Any Tongue” ar elegantajām ģitāras solopartijām, kā arī „Today” ar tādu kā „jam session” noslēgumā.

PRET. Nu, un kas tad te tāds? Nekā īpaša, labi nostrādāta, kvalitatīvi iespēlēta fona mūzika.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.