Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Tēvam, kurš ar siksnu ieradās skolā, noformēts protokols

© F64

Valsts policija noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolu tēvam, kurš Rīgas 47.vidusskolā pagājušonedēļ kādai skolniecei iesita ar siksnu.

Protokols noformēts pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa panta par fizisku un emocionālu vardarbību pret bērnu. Par šādu pārkāpumu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 70 eiro, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Diāna Lūkina.

Protokols nosūtīts izvērtēšanai Rīgas domes Administratīvajai komisijai, kuras kompetencē ir izskatīt un pieņemt lēmumus administratīvo pārkāpumu lietās, pamatojoties uz noformēto protokolu par izdarīto pārkāpumu. Šo komisiju vada Juris Dumpis, bet starp komisijas locekļiem ir arī Rīgas Pašvaldības policijas Dienesta izmeklēšanas nodaļas priekšnieks Lauris Kudiņš un Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieks Aleksandrs Bukēvičs, kā arī citas Rīgas domes amatpersonas.

Jau ziņots, ka policija 30.septembrī saņēmusi iesniegumu no vecākiem par to, ka Rīgas 47.vidusskolā kāds vīrietis ar siksnu iesitis viņu meitai.

TV3 raidījuma "Bez tabu" rīcībā nonāca audioieraksts, kurā dzirdams, kā kādas skolnieces tēvs pārmet viņas meitas vienaudzei, kurai konflikta laikā arī iesitis ar siksnu, apsaukāšanos. Vēlāk audioierakstā dzirdams, ka blakus atrodas arī pedagogs, aicinot nomierināties. Neskatoties uz šo aicinājumu, vīrietis turpina veltīt skolniecei skaļus un pārmetošus vārdus.

Konkrētais skolotājs raidījumam pauda, ka neesot bijis gatavs šādam pavērsienam. "Es, jostu ieraugot, nedomāju, ka tā tiks likta lietā," paudis skolotājs.

Savukārt meiteni, kuras tēvs bija ieradies Rīgas 47.vidusskolā ar siksnu, 2.oktobrī skolasbiedri mēģinājuši nogrūst pa kāpnēm. Valsts policijas pārstāve Lūkina aģentūrai LETA norādīja, ka arī par šo gadījumu ir sākta administratīvā lietvedība pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa panta par fizisku un emocionālu vardarbību pret bērnu un, iespējams, cietušajai meitenei nozīmēta ekspertīze miesas bojājumu pakāpes noteikšanai.