Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Krievijas vēstniecībai savs viedoklis par izstādes "Maidana cilvēki" izpostīšanu

Pagaidām nenoskaidroti ļaundari izpostīja fotoizstādi "Maidana cilvēki" vēl pirms tās oficiālās atklāšanas © F64

Krievijas vēstniecība Latvijā saistībā ar fotoizstādes "Maidana cilvēki" postīšanu norādījusi, ka "nebeidz brīnīties par dažu indivīdu absurdajiem izteikumiem".

Vēstniecība savā sociālās vietnes "Twitter" lapā norādījusi, ka nebeidz brīnīties par dažu indivīdu absurdajiem izteikumiem. "Acīmredzot, viņi mēģina gūt sev bezmaksas reklāmu," paudusi vēstniecība.

Tikmēr fotoizstādes autors Sergejs Meļņikovs jeb MFF žurnālistiem iepriekš izteica minējumu, ka ekspozīcijas "Maidana cilvēki" postīšanā varētu būt iesaistīta Krievijas vēstniecība. Meļņikovs norādīja, ka "darbības stils" viņam liekoties pazīstams - ar līdzīgiem paņēmieniem viņš saskāries, bēgot no PSRS nometnēm.

Savukārt Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) sociālajā vietnē "Twitter" iepriekš norādīja, ka sazinājies ar Ukrainas vēstnieku Latvijā, lai paustu nožēlu par vandalismu izstādē. "Kopīgi to apmeklēsim, Latvijai goda lieta sodīt vainīgos," norādīja ministrs. Rinkēviča preses padomnieks Mārtiņš Drēģeris sarunā ar aģentūru LETA norādīja, ka izstādes kopīgā apmeklēšana, visticamāk, varētu notikt ceturtdien. Tas esot atkarīgs no darba kārtības.

Jau vēstīts, ka Valsts policijas Centra iecirknis saņēma informāciju par ekspozīcijas "Maidana cilvēki", kas atradās iepretim valdības namam, sabojāšanu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Policijā par šo faktu ir sākts kriminālprocess par huligānismu.

Kā pārliecinājās aģentūra LETA, internetā ir ievietots pašu pārkāpēju nofilmēts video, kurā redzams, kā vīrietis maskā apgāž divus plakātus un norauj viena no Maidana protesta kustības grupējumiem - "Labējā sektora" - karogu, ko pēc tam ar nazi sagriež. Video dzirdamas rupjības krievu valodā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja izstādes rīkotāju pārstāvis Sergejs Aleksejevs, fotomākslinieka Sergeja Meļņikova jeb MFF izstādei "Maidana cilvēki" nodarītie bojājumi esot diezgan nopietni - ir sabojāti četri darbi un arīdzan konstrukcijas, un zaudējumi tiek lēsti 25 000 līdz 30 000 eiro apmērā.