Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Ļaudis neapmierināti par to, ka bēgļiem samazinās pabalstu

© twitter; ekrānšāviņš

Otrdienas, 6. septembra rītā ministru prezidente Laimdota Straujuma paziņoja, ka bēgļiem paredzētais pabalsts varētu būt mazāks par 256 eiro. Lai gan pagaidām no konkrētas summas minēšanas premjere izvairījās, viņa pauda, ka summai, kuru saņems bēgļi vajadzētu būt nedaudz virs trūcīgas personas ienākumu līmeņa, kas ir 128,06 eiro. Sociālo tīklu lietotāji, šī paziņojuma sakarā, pauduši visai dalītas jūtas.

Liela daļa paudusi nosodījumu šim lēmumam, sakot, ka bēgļiem nevajadzētu dzīvot kā trūcīgajam. Kāds uzskata, ka ir netaisnīgi atņemt patvēruma meklētājiem vienīgo iztikas avotu un retoriski vaicā, kā kāds var iztikt ar 130 eiro mēnesī.

Kāds vēl nosodījis  partiju „Vienotība” uzsverot, ka šāds lēmums nudien ir pretrunīgs partijas nesen izlaistajam propagandas video „Līdzcietība. Atbildība. Gods.” , kurš mudina sabiedrību uzņemt bēgļus.

Protams, plaši pārstāvēts ir arī pretējais viedoklis, kura paudēji uzsver – šāda pabalstu samazināšana ir ļoti laba, jo atsijāšoties „laimes meklētāji” un Latvijā ieradīšoties tikai bēgļi.

Neatkarīgā šorīt jau ziņojusi, ka Nacionālās apvienības iniciatīva, sociālā taisnīguma vārdā, samazināt bēgļiem izmaksājamā pabalsta summu, guvusi atbalstu arī koalīcijā. Tas varētu svārstīties no 130 līdz 150 eiro mēnesī. Apvienībai šāda summa šķiet pieņemama. Tiesa, Latvijā ir vismaz 55 tūkstoši iedzīvotāju, kas spiesti dzīvot ar zemākiem ienākumiem.