Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

UZMANĪBU: Aicina ziņot, ja esi cietis no attēlā redzamās personas

© Raidījums "Degpunktā"

Jau vakar sociālajā tīklā facebook Valsts policija informēja, ka par laupīšanām un zādzībām aizturēts vīrietis un policija aicina atsaukties cietušos. Raidījums "Degpunktā" informē, ka policija lūdz atsaukties personas, kuras cietušas no vīrieša, kurš darbojies kopā ar jau notverto likumpārkāpēju.

Atgādināsim, ka šī gada septembrī Iļģuciemā un Imantā tika reģistrētas vairākas zādzības un laupīšanas, kur gados vecākām sievietēm no rokām tika izrautas somiņas. Dažos gadījumos pret cietušajām ticis izmantots arī spēks, jo sievietes pretojušās, kā rezultātā viņām nodarīti miesas bojājumi. Raidījums "Degpunktā" ziņo, ka vienai no pensionārēm salauzts atslēgas kaulas.

Policijā tika uzsākti vairāki kriminālprocesi un noskaidrota vainīgā persona, kuru pagājušajā nedēļā, 2.oktobrī, Rīgas Kurzemes policijas iecirkņa darbinieki sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbiniekiem par laupīšanām un zādzībām aizturēja 1972.gadā dzimušu vīrieti.

Lai gan žurnālistiem aizturētais savu vainu neatzina, tomēr izmeklēšanas laikā aizturētais policistiem atzina savu vainu vairākos noziegumos, kur vecāka gadagājuma sievietēm, pielavoties no mugurpuses, izrāvis rokas somiņas. Tāpat atzinies, ka bijuši arī gadījumi, kad cietušās sievietes ir pretojušās, tādēļ vīrietis pielietojis fizisku spēku. Vīrietis savus noziegumus pārsvarā pastrādājis Iļģuciema un Imantas mikrorajonos.

Pret vīrieti policijā sākti kriminālprocesi par zādzībām un laupīšanām.
Tiesa vīrietim piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Raidījums "Degpunktā" arī informē, ka jau apcietinātajam vīrietim, iespējams, palīdzējis arī viņa brālis. Raidījums "Degpunktā" un Valsts policija lūdz rūpīgi aplūkot attēlā redzamos vīriešus un ziņot, ja esat cietis no šo personu pretlikumīgajām darbībām pa tālruni  110 vai 27892057. Tāpat informācija var sniegt arī pa tālruni 67070800, 67070840.