Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

LTRK: Joprojām aktuāla Reira demisijas pieprasīšana

Uzņēmēju organizāciju dialoga kvalitāte ar Finanšu ministriju joprojām nav uzlabojusies, līdz ar to joprojām ir aktuāla finanšu ministra Jāņa Reira (V) demisijas pieprasīšana. © F64

Uzņēmēju organizāciju dialoga kvalitāte ar Finanšu ministriju joprojām nav uzlabojusies, līdz ar to joprojām ir aktuāla finanšu ministra Jāņa Reira (V) demisijas pieprasīšana, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Kā uzsvēra LTRK vadītājs, pirms vairākām nedēļām paziņojot par iespējamo demisijas pieprasīšanu, uzņēmēji cerējuši, ka dialogs par nākamā gada budžeta veidošanu uzlabosies, tomēr tas nav noticis.

Uzņēmēji uzskata, ka valdība nodarbojas ar to, kā pārdalīt no vienas kabatas uz otru, un mazāk tiek domāts, kā valsts varētu nopelnīt. Piemēram, ieviešot tā dēvēto solidaritātes nodokli, tiek veikta darbaspēka nodokļu paaugstināšana, turklāt tā tiek vērsta pret produktīvākajiem uzņēmumiem.

Tāpat valsts joprojām neveic nepieciešamās strukturālās reformas.

Saistībā ar Reira demisijas pieprasīšanu LTRK plāno uzrunāt tos parlamenta deputātus, kuri to varētu atbalstīt, piemēram, opozīcijas pārstāvjus. Kā sacīja Endziņš, ministra atkāpšanās pieprasīšana vairāk būtu politisks žests, kas norādīs, ka Finanšu ministrijas un uzņēmēju dialoga kvalitāte ir nepietiekama.

Kā ziņots, septembra vidū LTRK paziņoja, ka gadījumā, ja netiks veiktas izmaiņas 2016.gada budžeta projektā, organizācija pieprasīs finanšu ministra Reira demisiju.

LTRK padome pieņēma vienbalsīgu lēmumu aicināt Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V) uzdot Finanšu ministrijai veikt izmaiņas nākamā gada valsts budžetā, atsakoties no neizdiskutētiem un uzņēmējiem nepieņemamiem ierosinājumiem, iekļaujot vairākus citus alternatīvus risinājumus ieņēmumu palielināšanai.