Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas islāmticīgo pārstāvis uzskata sieviešu sejas par izaicinošām

© F64

Šodien Latvijas sabiedrību satriekusi ziņu portāla „tvnet.lv” publicētā intervija ar Latvijas Islāma kultūras centra preses sekretāru Robertu Klimoviču, kurš intervijas laikā izteicis dažādus pretrunīgi vērtējamus izteicienus.

Intervijas sākumā R. Klimovičs pauž viedokli, ka Sīrijas bēgļu asinis ir arī uz Latvijas sabiedrības rokām, jo brīžos, kad risinājušies konflikti tuvajos austrumos, Latvija nav spēcīgi iestājusies un demonstrējusi savu pozīciju, līdz ar to uzskatāma par līdzvainīgu.

Tāpat Latvijas Islāma kultūras centra preses sekretārs skaidrojis dažādās islāma reliģijas pamatnostādnes, piemēram par to, ka visi cilvēki piedzimst islāmticīgi, ka islāms ir miermīlīga reliģija un tai var pievienoties jebkurš, jebkurā brīdī. R. Klimoviča kungs arī visai agresīvi reaģējis uz „tvnet” žurnālistes jautājumu par terorismu un islāma radikāļiem, vaicājot sievietei, vai viņa pazīst kādu šādu islāmticīgo.

Tomēr vislielāko sašutumu sabiedrībā izsaucis preses sekretāra postulāts par parandžu lietošanu. Islāmticīgo pārstāvis licis noprast, ka atklātu sieviešu seju uzskata par izaicinošu.

„Jo vairāk mēs -  vīrieši saskaramies ar skaistu sieviešu seju, jo mazāk mēs varam būt saprātīgi un sievietes, kuras ģērbjas tā, lai uz viņām skatītos izaicinoši,” šajā brīdī R. Klimoviču pārtraukusi žurnāliste izsaucoties, ka atklātu seju taču nedrīkst uzskatīt par izaicinošu. Uz to Klimovičs atteicis, ka, ja seja ir skaista, tad principā var.

Tāpat viņš norādījis, ka lai gan seja tomēr nav pats briesmīgākais, kas „vīriešos izraisot tos dēmonus”, sievietei savu daili vajadzētu sargāt vīram.

Noslēgumā Islāma kultūras centra pārstāvis atklājis, ka pieaugušie islāmā tiek uzskatīti no pubertātes brīža, kas zēniem būtu skaitāms ar balss lūzumu un meitenēm no menstruāciju uzsākšanās brīža.

Atgādināsim, ka menstruācijas meitenēm vidēji sākas 12; 13 gadu vecumā.

Jāpiezīmē, ka R. Klimoviča viedoklis satriecis un šokējis sociālo tīklu lietotājus.