Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Dambiņa: Rehabilitācijas trenažieru iegādei saziedots vairāk nekā cerēts

© F64

Rehabilitācijai nepieciešamo trenažieru un ierīču iegādei Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai divus mēnešus ilgušajā labdarības akcijā saziedoti 29 000 eiro, kas ir divas reizes vairāk, nekā sākotnēji tika cerēts, aģentūru LETA informēja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Akcijas laikā no 1.augusta līdz 30.septembrim ikvienam veikalu "Rimi" un "Supernetto" apmeklētājam bija iespēja ziedot rehabilitācijas uzlabošanai Bērnu slimnīcā.

Sākotnēji par saziedotajiem līdzekļiem bija plānots sarūpēt četrus trenažierus, vertikalizācijas palīgierīci un trīs krēslus ar maināmu augstumu. Tā kā saziedotā summa ir vairāk nekā divas reizes lielāka par cerēto, Bērnu slimnīcas speciālistiem būs iespēja iegādāties vēl citas nepieciešamās rehabilitācijas ierīces, kas atvieglos mazo pacientu atveseļošanos. Tādējādi sabiedrība būs palīdzējusi ļoti daudziem bērniem būtiski uzlabot rehabilitācijas procesu, padarot to kvalitatīvāku, interesantāku un priecīgāku, stāstīja Dambiņa.

Kā norāda slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anda Čakša, akcijā saziedotā summa ļaus slimnīcai spert nozīmīgus soļus, lai skaidri iezīmētu pacientu rehabilitācijas plānu, paplašinot iespēju klāstu turpmākai ārstēšanai dienas stacionārā un ambulatori. "Mūsu uzdevums ir kvalitatīvi nostiprināt akūtās rehabilitācijas fāzi, proti, efektīvu ārstēšanu uzreiz pēc gūtās traumas vai operācijas, palīdzot pacientiem ar kustību traucējumiem efektīvāk atgūt veselību," informēja Čakša.

Jau ziņots, ka rehabilitācijas vides uzlabošanai Bērnu slimnīca un Bērnu slimnīcas fonds, sadarbojoties ar lielveikalu ķēdi "Rimi", no 1.augusta līdz 30.septembrim rīko labdarības akciju, kuras laikā plānots savākt 14 300 eiro.