Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

"Roņi" svētdien atklāj 40. ziemas peldsezonu

© F64

Svētdien, 4.oktobrī pulksten 11.00 pie Bulduru glābšanas stacijas ziemas peldēšanas sezonu atklās ziemas peldētājubiedrības Latvijas ronis dalībnieki un viņu viesi no citiem Latvijas ziemas peldētāju klubiem. Roņiem šī ir jubilejas sezona - pagājuši 40 gadi, kopš Latvijā atjaunota organizēta ziemas peldētāju kustība, informē biedrības "Latvijas ronis" valdes priekšsēdētāja vietniece Sarma Kočāne.

Vienlaikus sezonas atklāšanas prieku aptumšo sēru vēsts - nesen mūžībā aizgājis roņu kustības pamatlicējs, ziemaspeldētājs un ziemas peldētāju iedvesmotājs Evalds Liepiņš.

Šajā sezonā roņi gatavojas pasaules čempionātam, kas no 8.marta līdz 12.martam notiks Krievijā, Tjumeņā. Ziemas peldēšanas pasaules čempionāti tiek rīkoti ik pēc diviem gadiem.

Latvijas Ziemas peldēšanas čempionāts notiks 20. - 21.februārī, Jūrmalā, Lielupē. Taču jaunās sezonas pirmās ziemas peldētāju sacensības tiks rīkotas jau 7.novembrī Jelgavā, tā būs Jelgavas roņu kausa izcīņa - starptautiskas sacensības, kurās ik gadus piedalās ziemas peldētāji gan no Latvijas, gan arī no Igaunijas, Somijas, Krievijas, Lielbritānijas, Vācijas un citām valstīm.

Visas ziemas peldēšanas sezonas laikā ir plānoti arī citi aizraujoši roņu pasākumi, kas notiek Liepājā, Ventspilī, Ogrē un citur. Atklāšanas pasākuma laikā roņi tiks iepazīstināti ar jaunās sezonas pasākumu kalendāru, to var atrast arī biedrības Latvijas ronis mājas lapā www.latvijasronis.lv .

Sezonas atklāšanas pasākumā aicināti piedalīties visi interesenti - gan jau pieredzējušie roņi, gan arī tie, kuri vēl tikai vēlās kļūt par ziemas peldētājiem.