Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

UZMANĪBU: Šodien pa ceļiem pārvietosies Vācijas kara tehnika

© F64

Vācijas Bruņoto spēku 37.mehanizētās kājnieku brigādes vienības tehnika šodien dosies uz Ādažu bāzi, veicot arī pirmo - pārvietošanās - vingrinājumu, kas vienlaikus pārbaudīs arī civilmilitārās sadarbības iemaņas, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrija.

Vingrinājuma norisē iesaistīsies arī Ādažu novada domes, AS "Latvijas Valsts ceļi" un SIA "Rīgas meži" pārstāvji.

Bruņoto spēku Pārvietošanās koordinācijas centrs aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un satiksmes kustības regulētāju norādījumus.

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties saistībā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem.

Tāpat Ādažu novada iedzīvotāji un viesi šodien no plkst.15 līdz plkst.16 stāvlaukumā netālu no Ādažu novada domes ēkas varēs aplūkot Vācijas Bruņoto spēku bruņutehniku un tikties ar karavīriem.

Jau ziņots, ka Vācijas vienība Latvijā uzturēsies līdz novembra vidum, lai piedalītos militārās mācībās un treniņos kopā ar Latvijas un citu sabiedroto valstu karavīriem.

Vairāk nekā 20 kāpurķēžu un 15 riteņu tehnikas vienības, kā arī konteineri ar ekipējumu tiks nogādāti no Vācijas uz Latviju pa dzelzceļu un izkrauti Garkalnes dzelzceļa stacijā.

Vācijas karavīri rotācijas kārtībā atrodas Latvijā jau kopš augusta un piedalās kopīgās militārās mācībās un treniņos kopā ar Latvijas un citu sabiedroto valstu bruņoto spēku karavīriem. Vācijas Gaisa spēku pretgaisa aizsardzības vienība un aizsardzības pret masu iznīcināšanas ieročiem vienība, kā arī Militārās policijas karavīri piedalījās Latvijas vadītajās starptautiskajās mācībās "Sudraba bulta", kas norisinājās Ādažos no 14. līdz 29.septembrim.