Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Bude skolnieci esot salīdzinājis ar prostitūtu

© f64

Pirms neilga laika portāls nra.lv rakstīja par skandālu, kas izcēlies pēc modes mākslinieka Ginta Budes uzstāšanās kādā Rīgas skolā sniedzot lekcijas skolēniem par pareizu skolas formas nēsāšanu.

Skandālu aizsākuši satraukti vecāki. Sūdzības saņēmuši gan mediji, gan Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija. Tāpat sociālajos tīklos klejo kāda vecāka izplatīta nepatīkama informācija par Latvijā plaši zināmo mākslinieku.

Lai gan mākslinieks uzsvēris, ka neko aizvainojošu un personīgu neesot teicis, portāla „Kasjauns” youtube publicētais audio ieraksts no minētās lekcijas var vedināt domāt savādāk.

Materiālā dzirdams, kā G. Bude apspriež bērnu ģērbšanos un norāda uz nepilnībām skolnieču tērpos. Dzirdams, kā modes mākslinieks dažām jaunkundzēm aizrāda par viņu jaciņu izvēli un izsaka dažādus citus pretrunīgi vērtējamus komentārus. Tāpat arī žurnāls „Kas jauns” publicējis informāciju, ka dizaineris jaunai dāmai aizrādījis par viņas tērpa izvēli, sakot, ka melns krūšturis zem baltas blūzes esot nepiedienīgs un raksturīgs prostitūtām.

Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija un Izglītības ministrija solījušās nepatīkamo incidentu izmeklēt.

G. Bude uzskata, ka neesot veicis nekādas nekorektas darbības. Viņš esot rīkojies savas kompetences ietvaros, turklāt pēc skolas administrācijas aicinājuma.