Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

VAKARA ZIŅAS: Pitam Andersonam izdevies apturēt audzēju, viņš atgriezies Latvijā

© f64

  Latvijas rokenrola karalis Pits Andersons (70) pēc četru nedēļu prombūtnes Vācijā, Minhenenes «Rineker Protonterapijas centrā», atgriezies mājās Latvijā. Lai arī Pita sieva Anna neslēpj, ka Pits pēc terapijas jūtas vājš, viņš šobrīd Jūrmalā, rehabilitācija centrā «Jaunķemeri», atgūst veselību un ir apņēmības pilns pat atgriezties uz skatuves.

Sarunā ar »Vakara Ziņām« Pita sieva Anna pastāstīja – tā kā Pits pēc protonterapijas kopumā jūt nespēku, tagad viņam obligāti jāiziet rehabilitācijas kurss, lai atjaunotu spēkus. Atgādinām, ka Pitam nekavējoties bija jāuzsāk ārstēšanās no visretāk sastopamā un agresīvā vēža paveida – liposarkomas.

Vācijā sākotnēji bija paredzēts sešas nedēļas ilgs ārstēšanas kurss, taču mūziķis to izgāja četrās nedēļās. «Protonterapija ir apstarošanas paveids, bet tā nav parasta apstarošana. Protonterapijai ir lielāka jauda, jo stari sasniedz audzēju daudz labāk. Iedarbība ir daudz jaudīgāka, bet tajā pašā laikā arī daudz saudzējošāka. Turklāt šai terapijai ir daudz mazākas blaknes. Metode ir salīdzinoši jauna. Vācijā šajā centrā ar protonterapiju strādā jau piecus gadus, bet trīs gadus šādu metodi izmanto arī Čehijā,» zina stāstīt Anna, kura dzīvesbiedram ir lielākais atbalsts un acuraugs.

Anna gan visu laiku nav dzīvojusi Vācijā, kamēr Pits izgāja ārstēšanās kursu. «Es viņu aizvedu uz sākuma terapiju, tad vēl pa vidu biju aizbraukusi un tagad atvedu viņu mājās.»

Pita mīļotā sieviete atklāj – visa ģimene cer, ka šī terapija būs bijusi veiksmīga un Pits atveseļosies. «Mēs ļoti ceram, ka viss būs labi, jo Pits tika ārstēts ar jaunāko metodi, kas ir daudz jaudīgāka, un blaknes ir mazākas. Šobrīd Vācijas mediķu rezultāti uzrāda, ka audzējs ir apturēts un viss tagad ir atkarīgs no rehabilitācijas,» tā Anna.

Rokenrola karaļa sieva Anna ne tikai nodarbojas ar pētniecisko darbu, strādājot ar Eiropas Savienības fondiem, bet arī turpina muzicēt. Kamēr Pits veseļojas, viņa grupa turpina koncertēt. Tāds ir Pita lūgums. Grupa jau augustā pabijusi festivālos Francijā un Nīderlandē, kur uzstājusies festivālos. «Kamēr Pits veseļojas, mēs muzicējam trijatā. Viņš priecājas par mūsu panākumiem un zina, ka viņam ir kur atgriezties. Esam vienojušies, ka, līdzko Pits atlabs, tā viņš mums pievienosies,» nosaka Anna.