Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Luterāņiem – jauna Dziesmu grāmata

Jaunā Dziesmu grāmata tika atvērta Rīgas Domā īpašā pasākumā. Notikums ir luterāņiem nozīmīgs, jo iepriekšējā Dziesmu grāmata tapusi pirms vairāk nekā 20 gadiem. Jaunajā Dziesmu grāmatā iekļauta Raimonda Paula dziesma, par ko priecājas gan viņš, gan arhibīskaps Jānis Vanags © F64

Jaunais luterāņu Dziesmu grāmatas izdevums veidots apmēram 20 gadu, un tajā iekļauta arī Raimonda Paula komponētā dziesma. Viņš pats par to ir nopriecājies un vienu no dziesmu vārdu autoriem Guntaru Raču sev raksturīgajā stilā apsveicis ar iekļūšanu «svēto kārtā».

G. Račs savā profilā draugiem.lv precizējis: «Rīgas Domā no LELB arhibīskapa Jāņa Vanaga (dzimis liepājnieks, ja kas) saņēmu jauno luterāņu dziesmu grāmatu, kurā starp 656 dziesmām ir ar viena Maestro Paula dziesma ar maniem vārdiem Tu, Dieva nams un patvērums. Paldies grāmatas sastādītājiem par izrādīto godu.»

Šis luterāņiem ir nozīmīgs notikums, iepriekšējais Dziesmu grāmatas izdevums tapis 1992. gadā. Par to liecināja arī rinda, lai iegādātos Dziesmu grāmatu tās atvēršanas dienā Rīgas Domā. Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca informē, ka Dziesmu grāmatā ietilpst gan līdz šim dziedātās, gan jaunas un atjaunotas dziesmas, gan dievkalpojumu kārtība un liturģiski materiāli, gan svarīgākās baznīcas ticības patiesības un padomi kristīgai dzīvei. Dziesmu grāmatā iekļautas 656 dziesmas (līdz šim izmantotajā Dziesmu grāmatā ir 585 dziesmas). Jaunajā Dziesmu grāmatā 77 procenti dziesmu pārceļojušas no 1992. gada izdevuma, un vairākām dziesmām veikta tekstu un melodiju revīzija – pārmainīti jēgpilnāki vārdi, dažām dziesmām sameklēta cita melodija.