Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Par "Maxima Latvija" vadītāju kļuvis Andris Vilcmeiers

© F64

No šodiena par SIA "Maxima Latvija" vadītāju kļūst bijušais AS "Putnu fabrika Ķekava" un SIA "Lielzeltiņi" valdes priekšsēdētājs Andris VIlcmeiers, aģentūru LETA informē "Maxima" pārstāvis Jānis Beseris.

Viņš amatā nomaina līdzšinējo vadītāju Jeļenu Kondrašovu, kura uzņēmumu vadīja gandrīz divus gadus un kura turpinās savu karjeru uzņēmumā "Akropolis LV", kur, pievienojoties komandai, pildīs valdes locekles pienākumus un attīstīs "Akropoles" tirdzniecības centru Rīgā.

"Maxima Ggrupe" ģenerāldirektore Neringa Janavičiūte atzīmē, ka pēdējie divi gadi "Maxima Latvija" nav bijuši viegli. "Šobrīd "Maxima Latvija" sāk jaunu attīstības posmu. Jaunās vadības galvenie mērķi būs nodrošināt pēctecību kompānijas darbībā, īstenot stratēģiskos darbības plānus, kas dotu stabilu izaugsmi konkurējošā vidē, kā arī veidot efektīvu piegāžu ķēdi un stiprināt profesionālu darbinieku komandu. Tāpat svarīgi būs turpināt iesāktos darbus uzņēmuma iekšienē - jauno vērtību ieviešanu un jaunas organizācijas kultūras veidošanu," norāda Janavičiūte.

Jaunais "Maxima Latvija" vadītājs Vilcmeiers stāsta, ka turpmākais "Maxima Latvija" komandas uzdevums ir piedāvāt klientiem vēl ērtāku ikdienas iepirkšanās pieredzi, kā arī darboties atbildīgi.

"Uzņēmums "Maxima Latvija" ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Latvijā, lielākais darba devējs privātajā sektorā un daudzu cilvēku ikdienas izvēle pārtikas iegādei. Esmu pārliecināts, ka mana iepriekšējā pieredze palīdzēs sasniegt "Maxima Latvija" mērķus," uzskata Vilcmeiers.

Jau vēstīts, ka augusta beigās Vilcmeiers atstāja AS "Putnu fabrika Ķekava" un "Lielzeltiņi" valdes priekšsēdētāja amatu. Pirms tam viņš darbojies arī loģistikas un tranzīta nozarē, ieņemot vadošus amatus uzņēmumos - "Venstpils nafta", "Latvijas kuģniecība", "Ventspils naftas termināls", "LatRosTrans", kā arī darbojoties investīciju pārvaldes biznesā.

Pēc vadības zinību un finanšu izglītības grāda iegūšanas Latvijas Universitātē Vilcmeiers karjeru sācis auditorkompānijā "PricewaterhouseCoopers Latvia".

Kā ziņots, SIA "Maxima Latvija" apgrozījums pērn sasniedzis 674,35 miljonus eiro, pieaugot par 0,13% salīdzinājumā ar 2013.gadu, bet peļņa - 13,9 miljonus eiro, kas ir par 21% mazāk nekā 2013.gadā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

"Maxima Latvija" apgrozījums 2013.gadā sasniedza 673,47 miljonus eiro, kas bija par 5,1% vairāk nekā 2012.gadā, kad apgrozījums bija 640,81 miljons eiro. Tikmēr 2013.gadā par 13% saruka uzņēmuma peļņa - no 20,4 miljoniem eiro 2012.gadā līdz 17,74 miljoniem eiro 2013.gadā.

SIA "Maxima Latvija" dibināta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" mātesuzņēmums ir Lietuvā reģistrētais "Vilniaus Prekyba UAB", kura mātesuzņēmums savukārt ir Nīderlandē reģistrētais "Lincoln Land Erste B.V".

"Maxima Grupe" ir 2007.gadā dibināts uzņēmums, kas pārvalda mazumtirdzniecības veikalus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Polijā un Bulgārijā. Uzņēmumam kopumā ir 528 "Maxima X", "Maxima XX", "Maxima XXX", "Aldik" un "T-Market" veikalu: 232 Lietuvā, 147 Latvijā, 75 Igaunijā, 47 Bulgārijā un 27 Polijā.