Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Ministrs: Tēvi kļūst arvien atbildīgāki un ir pelnījuši svētkus

© f64

Vērmanes dārzā šodien notiekošais pasākums "Tēva diena" ir piesaistījis diezgan lielu rīdzinieku un pilsētas viesu interesi, novēroja aģentūra LETA.

Pasākumu apmeklē galvenokārt ģimenes ar maziem bērniem. Bērni piedalās dažādās pasākuma aktivitātēs, gatavo tētiem dāvanas, vēro muzikālus priekšnesumus, sporto.

Atklājot pasākumu, labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) sacīja, ka tēvi ir pelnījuši šādus svētkus, kad pateikties par viņu ieguldījumu. Viņš arī norādīja, ka aizvien vairāk tēvu izvēlās izmantot bērnu kopšanas atvaļinājumu, kas liecina par to, ka viņi kļūst arvien vairāk atbildīgi, rūpējās par savām ģimenēm un bērniem.

Arī Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) sveica pasākuma apmeklētājus, norādot, ka vīriešu dzīve dalās divos posmos - pirms un pēc bērna piedzimšanas. "Un tas otrais posms ir fantastisks," piebilda politiķis, kurš pats nesen kļuvis par tēvu. Viņš arī pateicās visām mammām un sievietēm.

Pasākumi Vērmanes dārzā notiek šodien no plkst.12 līdz 17. Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domē, ikviens tētis tiek aicināts piedalīties  interaktīvās fitnesa nodarbībās "Veselīgs tētis veselam bērnam".

Interesenti varēs vērot paraugdemonstrējumus un izpildīt dažādus vingrojumus arī paši, jo tie būs sagatavoti dažāda vecuma un fiziskās sagatavotības cilvēkiem. Pasākuma apmeklētāji varēs izmēģināt gan sportiskās stafetes, gan piedalīties komandu un individuālajos uzdevumos. Fizisko aktivitāšu un vingrojumu laikā tiks izmantots arī sportisks aprīkojums - svara bumbas, TRX piekares sistēmas, konusi, lecamauklas, virves, fitnesa šķēršļi un citi, tādēļ dalībai šajās aktivitātēs lieti noderēs ērts apģērbs. Stafešu aktīvākajiem dalībniekiem būs sagatavotas arī veselīgas veicināšanas balvas.

Ģimenes varēs sadarboties arī vides spēlēs, proti, izmēģināt spēkus, saliekot kubus ar dažādām ģeometriskām figūrām, kā arī salikt lielformāta puzli. Pasākumā piedalīsies arī Latvijas Sarkanā Krusta Veselības istabas medicīnas māsa, kura klātesošos informēs par veselīga uztura pamatprincipiem ikdienā, kā arī konsultēs un pastāstīs par dažādiem aspektiem, kas būtiski ietekmē ģimenes veselību, dos padomus par ķermeņa masas indeksu un tā mērīšanu.

Pasākuma apmeklētāji aicināti arī vērsties pie Labklājības departamenta speciālistiem, lai uzzinātu, kādas aktivitātes un pasākumi veselības veicināšanas un sociālajā jomā pieejami rīdziniekiem.