Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

PALĪDZAM: Daudzbērnu ģimenei acumirklī nodeg māja

© facebook.com

2014. gadā līdz pamatiem nodega Aijas (kura kļuva par invalīdi sirds un mugurkaula problēmu dēļ) un Jura ģimenes māja Rīgā, sirsnīgā ģimene pašlaik ir nonākusi bezizejas situācijā, nākas lūgt līdzcilvēku atbalstu un sapratni.

Pagājušajā gadā Aija (37), vīrs Juris (42) un četri mazie bērniņi zaudēja māju un visu iedzīvi, laimīgā kārtā ne vecāki, ne arī bērni ugunsnelaimē nav cietuši, bet, par kādreiz loloto un kopto īpašumu tagad ir palikušas vien dūmos izkūpējušas atmiņas.
Par notikušo nelaimes gadījumu ir ierosināts kriminālprocess, lieta joprojām atrodas prokuratūrā.

Četru bērnu māmiņa ar skumjām stāstot par notikušo skaidro, ka abiem ar vīru ir nelāgas aizdomas par ēkas ļaunprātīgu aizdedzināšanu. Laiks rādīs, kādi būs izmeklēšanas rezultāti, saka Aija.

Pēc nelaimes ģimene (seši cilvēki) faktiski palika uz ielas gruvešu kaudzē, bet Juris ar sievu pēc dabas ir cīnītāji un padoties negrasās. Pateicoties abu entuziasmam un līdzcilvēku atbalstam izdevās atjaunot nodegušās mājas pamatus un pašu spēkiem uzmeistarot pagaidu uzturēšanās ēku, kur ģimene ar bērniem varēja īslaicīgi uzturēties. Pašlaik pagaidu ēka ir avārijas stāvoklī un faktiski ir nojaucama, esošajās telpās ģimenei šajā ziemā uzturēties vairāk nebūs iespējams. Ar steigu tika meklēts situācijas risinājums, kurš būtu ekonomisks, stabils ilgtermiņā un uzstādāms īsā laikā, risinājums tika rasts - dzīvojamais modulis. Aija ir ilgi centusies atrast pēc iespējas lētāku piedāvājumu un uz doto brīdi viņai tas ir izdevies, māmiņa ir atradusi dzīvojamo moduli, kurš izmaksā 1000 EUR un kurā ir 3 istabas.

Labdarības lapas "SNOWFLAKE" pārstāvji šodien sazinājās ar dzīvojamo moduļu izplatītāju un izklāstot ģimenes smago situāciju lūdza šo nelielo moduli ziedot nelaimē nonākušajai ģimenei, diemžēl sekoja uzņēmuma atteikums.

Ja ar kopējiem spēkiem rastos iespēja šo dzīvojamo moduli iegādāt, ģimene būtu pilnībā nodrošināta ziemai, ir sagādāti arī visi nepieciešamie materiāli ēkas siltināšanai un apkurei.

"Mēs redzam, ka šī ģimene nenolaiž rokas un cītīgi sparojas, lai izkļūtu no smagajiem apstākļiem, mēs negribam palikt vienaldzīgi un aicinām nepalikt vienaldzīgiem arī Jūs, tikai kopā mēs esam spēks un spējam darīt labus darbus! Labo vairo labais, mēs ticam, ka Aijai, Jurim un bērniem izdosies Ziemassvētkus sagaidīt cilvēka cienīgos apstākļos!!!," rakstīts  "SNOWFLAKE" Facebook kontā. 

Aicinām ziedot, ar norādi "Aijas un Jura dzīvojamā moduļa iegādei"

Pašvaldība un sociālais dienests šajā gadījumā ir bezspēcīgi.

Biedrība "Labās Sirds Klubs"
Reģ.nr.: 40008234435
Banka: AS SWEDBANK
Konts: LV08HABA0551039748727
PAYPAL: snowflakechildren@gmail.com