Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Uzzini, kādi laika apstākļi gaidāmi rīt!

© F64

Šonakt atsevišķos rajonos veidosies migla, gaisa temperatūra pieturēsies no +6 līdz +11 grādiem. Dienā vietām iespējams īslaicīgs lietus, pūtīs lēns vējš, gaiss iesils +17...+21 grādu robežās, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Kā jau ziņots, gaidāmajā nedēļā laika apstākļus noteiks ciklonu darbība. Ar tiem saistītas nokrišņu zonas šķērsos Latvijas teritoriju, līdz ar to debesis biežāk būs apmākušās, teritorijas lielākajā daļā gaidāms lietus, vien nākamās nedēļas noslēgumā sagaidāms sausāks laiks.

Tuvākajās dienās valdošie vēji pūtīs no dienvidu puses, līdz ar to saglabāsies samērā silts laiks. Svētdien dienvidu vējš jūras piekrastē brāzmās pastiprināsies līdz 15-17 m/s, bet gaisa temperatūra dienā paaugstināsies līdz +16...+21°, arī naktis būs siltas: vien dažviet termometra stabiņš noslīdēs zem 10° atzīmes.

   Pirmdien plaša ciklona centrs, virzoties uz austrumiem, šķērsos Rīgas līci, līdz ar to vējš pierims, tomēr ciklonam turpinot virzīties uz austrumiem, tas pakāpeniski iegriezīsies no ziemeļu puses un pastiprināsies. Latvijā sāks ieplūst aukstāks gaiss - maksimālā gaisa temperatūra dienā būs +12…+17° robežās, bet naktī pazemināsies līdz +5...+10°.