Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Turpinās pārbaudes Rankas traģiskajā avārijā iesaistītajā uzņēmumā

© F64

Valsts darba inspekcija (VDI) vēl nav beigusi veikt pārbaudes Smiltenes uzņēmumā ADZT, kura darbinieks, braucot bez tiesībām, izraisīja smagu autoavāriju, kurā dzīvību zaudēja trīs cilvēki, aģentūrai LETA pastāstīja VDI pārstāve Dace Aleksāne.

Pagaidām gan VDI secinājusi vien to, ka uzņēmuma darbinieks negadījumā nav cietis. "Šobrīd pēc pēdējās veiktās pārbaudes VDI rīcībā esošā aktuālā informācija liecina, ka uzņēmuma darbinieks - šoferis - nav guvis veselības traucējumus", stāstīja Aleksāne.

Vidzemes reģionālā VDI turpina veikt pārbaudes par iespējamiem darba tiesību pārkāpumiem konkrētajā uzņēmumā.

"Tāpat Vidzemes reģionālā VDI ir uzaicinājusi darba devēju uz lietas izskatīšanu, lai sniegtu paskaidrojumus situācijas precizēšanai", sacīja VDI pārstāve.

Aleksāne arī norādīja, ka VDI sīkākus komentārus par pārbaudi konkrētajā uzņēmumā nesniegs līdz izmeklēšanas beigām.

Jau ziņots, ka pārbaudi uzņēmumā VDI kopā ar policiju sāka 28.augustā.

Kā ziņots, Rankas pagastā traģisko avāriju izraisījušo kravas auto saimnieks bija noņēmis no uzskaites, savukārt automašīnas vadītājam bija liegts piedalīties satiksmē līdz 2017.gadam.

26.augustā uz ceļa Gulbene-Smiltene notika divu automašīnu sadursme, kurā dzīvību zaudēja trīs cilvēki, tostarp divi bērni.

1967.gadā dzimis vīrietis, vadot kādam Smiltenes uzņēmumam piederošu kravas automašīnu MAZ, izbrauca no mazāk svarīga ceļa un nepalaida pa galveno ceļu braucošo automašīnu "Audi 100", kā rezultātā notika sadursme.

Ceļu satiksmes negadījumā cieta automašīnas "Audi 100" vadītāja, 1977.gadā dzimusi sieviete, un 2010.gadā dzimis bērns, bet gāja bojā trīs automašīnas "Audi" pasažieri - 1938.gadā dzimusi sieviete, 2004.gadā un 2008.gadā dzimušas meitenes.